Nu er politiet på jagt: Disse bilister skal passe på

23. maj 2018 06:02 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiets indsats forløber sideløbende med en landsdækkende kampagne.

I forsøget på at få danske bilister til at forstå, at opmærksomheden skal være på vejen, og kun vejen, vil politiet landet over i disse dage holde særligt øje med uopmærksomhed i trafikken. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Rigspolitiet skriver, at hver tredje dødsulykke i trafikken sker på baggrund af et element af uopmærksomhed, og derfor er der “uopmærksomhedskontrol” i dagene 22. maj til 27. maj i landets 12 politikredse.

I foråret gennemførte Rigspolitiets Nationale Færdselscenter en landsdækkende undersøgelse af bilisters trafikvaner. Her kom det frem, at cirka 6% af alle førere af personbiler og varevogne under kørslen foretager sig noget, der distraherer og tager fokus fra vejens forløb.

Det vil sige, at de enten taler i håndholdt eller håndfri telefon, piller ved GPS-enheden eller indtager føde, mens de kører bil.

– Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt. For at forebygge de her ulykker sætter vi ind med kontrol i den kommende uge, siger Christian Berthelsen, politiassistent, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i pressemeddelelsen.

Tunge køretøjer i problemer

Undersøgelsen, der er foretaget blandt 26.000 trafikanter, viser i øvrigt, at førere af tunge køretøjer, særligt lastbiler, i særlig grad gør sig skyldige i uopmærksom kørsel. 15% af de observerede førere af tunge køretøjer gjorde sig skyldige i uompmærksomhed i trafikken, lyder det fra Rigspolitiet.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu