ANNONCE

Nu er prins Henriks jader sat til salg

2. juli 2019 12:22 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er efter prinsens eget ønske.

Som Kendte.dk tidligere har skrevet, blev det i Kongehuset i foråret besluttet at sælge ud af prins Henriks kunstsamling.

Det var et konkret ønske fra prins Henriks side, at samlingen skulle sælges, og auktionshuset Bruun Rasmussen skriver nu, at første del af den spændende samling bliver solgt til august. Det betyder dog ikke, at du først kan byde på den til august. Hvor selve auktionen bliver afholdt 27-29. august, kan man faktisk allerede nu byde på auktionshusets hjemmeside. 

Ønsker man at se samlingen, kan man besigtige de forskellige dele 16. august fra 15.00-19.00 og igen fra 17.-25. august fra 12.00-17.00 i Bredgade 33 i København, hvor auktionen også afholdes.

En passioneret samler

Direktør i Bruun Rasmussen, Alexa Bruun Rasmussen, var i foråret ganske begejstret, da det kom frem, at samlingen skulle sælges.

– Man kan forvente rigtig mange genstande og det er ting, hvor der har været en passioneret samler bag. Det er passionen, der gør sig gældende i den her samling. Vi har tidligere haft samlinger til salg, men her er den personlige begejstring, der tydeligt skinner igennem, sagde Alexa Bruun Rasmussen til Kendte.dk.

6000 kunstgenstande

Kendte.dk har tidligere skrevet, at prins Henrik i alt ejede mere end 6000 kunstgenstande. Det er ikke dem alle, der bliver auktioneret væk, og mere præcist er det i denne omgang godt 900 forskellige stykker kunst, der er på auktion.

Alexa Bruun Rasmussen fortalte i foråret Kendte.dk, at det ikke er hverdagskost, at auktionshuset fortæller, hvem der sælger ting hos dem. Tværtimod.

– Det er altid konfidentielt, hvem der er vores sælgere, men det er typisk for auktionsbranche, at man ikke siger, hvem der er sælgeren. Men her har vi muligheden. Det koster jo ikke noget at se, hvad det er, at de royale sælger, men vi er meget glade for at få mulighed for at løse opgaven med denne auktion. Der er åben for alle i hele verden, der deler prinsens interesse, som måtte have interesse i samlingen, sagde Alexa Bruun Rasmussen.

Hvem dukker op?

Den royale faktor gør måske også, at andre kommer til at møde op for at se, og måske endda byde, på samlingen. Bruun Rasmussen skriver i en pressemeddelelse, at der er noget for enhver smag blandt de mange auktionsnumre.

– Vi glæder os bestemt til at se, hvad det er for en type byder, der kommer. Er det en samler? Er de fra indland og udland? Det er altid med sommerfugle i maven, at man som auktionarius står ved hammeren, sagde Alexa Bruun Rasmussen til Kendte.dk i foråret 2019.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu