ANNONCE

Nu fjerner Youtube disse videoer

9. december 2020 20:04 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Bekræftede resultater i USA's stater gør Joe Biden til præsident. Derfor fjerner YouTube snak om valgsvindel.

Nu fjerner Youtube disse videoer
Nu vil YouTube ikke længere acceptere videoer med indhold om påstået valgsvindel i USA, efter deadline for resultater er passeret. Foto: Scanpix/Robyn Beck

Videodelingstjenesten YouTube har fra onsdag forbudt videoer, der i strid med sandheden hævder, at der foregik valgsvindel i stor stil ved USA’s præsidentvalg 3. november.

Det er besluttet, efter tilstrækkeligt mange af USA’s delstater har certificeret, at demokraten Joe Biden vandt valget.

Kritikere har længe bedt Youtube, der ejes af Google, om høre op med at give plads til videoer, der spreder falske oplysninger for at undergrave valgresultatet.

Det kommer efter en deadline natten til onsdag, der kendes som “safe harbor”. Altså et tidspunkt, hvor nok delstater har certificeret resultatet af valget.

Og det bekræfter, at Joe Biden bliver USA’s næste præsident.

– På det grundlag vil vi begynde at fjerne dele af indhold, der er uploaded i dag (eller ethvert tidspunkt efter det), som vildleder folk ved at påstå, at omfattende svindel eller fejl ændrede udfaldet af USA’s præsidentvalg i 2020, skriver YouTube på sin blog.

Bortset fra Wisconsin ser det ud til, at alle stater har overholdt tidsfristen. Det betyder, at Kongressen nu skal godkende de 538 valgmænd, som er blevet fundet i delstaterne. Når valgmændene er godkendt, skal de samles i deres respektive delstater mandag den 14. december og afgive deres stemmer på henholdsvis præsident og vicepræsident.

Ifølge loven skal dette altid ske den første mandag efter den anden onsdag i december. Ifølge AP er det forventet, at Biden får tildelt 306 valgmænd, mens Trump får tildelt 232. For at vinde valget kræves mindst 270 valgmænd.

Trump har tabt flere gange

Trump selv fører selv an med påstanden om, at han vandt valget. At der blev svindlet med brevstemmer, og at valgfunktionærer var med til at manipulere optællingen af stemmer, så Biden kunne udråbes som vinder.

Han har sendt sine advokater anført af Rudy Giuliani til de afgørende svingstater, som Biden vandt. Det er sket for at overbevise domstolene om valgsvindel. Men dommerne har blankt afvist alle beskyldninger.

Tirsdag led Trumps kampagne det største nederlag. Her afviste USA’s Højesteret at blokere for godkendelsen af valgresultatet i Pennsylvania.

Selv om højesteretten har et klart konservativ flertal 6-3 – tre af dommerne er udpeget af Trump – affejede de det kort og kontant. De ni dommere kom ikke med nogen forklaring på deres afvisning.

Joe Biden overtager præsidentembedet i USA den 20. januar 2021.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu