Nu flere end 8.000 dræbte i Syrien

13. marts 2012 10:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nu flere end 8.000 dræbte i Syrien
Billede mangler

Over 8.000 mennesker er blevet dræbt, siden protester mod præsident Bashar al-Assads regime brød ud i Syrien for et år siden.
Præsidenten for FN’s Generalforsamling, Nassir Abdulaziz al-Nasser, fortæller, at adskillige kvinder og børn er blandt de dræbte. Det skriver BBC.
Meldingen kommer efter, at den særlige udsendte for FN og Den Arabiske Liga, Kofi Annan, er i Syrien for at mødes med oppositionen.
Kofi Annan har også besøgt præsident Bashar al-Assad to gange i sidste uge, hvor han udtalte, at han var “optimistisk” omkring en muligt forestående våbenhvile.
Den tidligere FN-generalsekretæren gjorde det klart, at humanitær adgang til de berørte områder og politisk dialog er vigtigt.
Og han indrømmede, at den diplomatiske proces vil tage tid, fordi situationen i Syrien er “meget kompleks”.
De seneste angreb har kostet liv i den krigshærgede bydel Homs. Mange kvinder og børn er blandt de ofre, der forventes at være blevet tortureret og dræbt søndag aften i nærheden af Karm el-Zeutoun.
Den syriske regering anerkender dødsfaldene, men beskylder bevæbnede terrorister for at stå bag. Dermed beskylder regeringen og oppositionen hinanden for at stå bag det seneste angreb.
FN’s generalsekretær, Ban ki-Moon, opfordrede mandag præsident Bashar al-Assad til at følge forslaget fra Den Arabiske Liga om at indstille krigshandlingerne allerede i løbet af de næste dage.
Kilde: bbc.co.uk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu