ANNONCE

Nu forklarer han sig: Udslettede næsten hel tysk familie med betonklods

4. april 2017 18:56 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En tysk mand har tilstået at have kastet en betonklods ned fra motorvejsbro. Det resulterede i en frygtelig ulykke ikke ulig en dansk.

Natten til 21. august 2016 skete en ulykke, der har opnået massiv omtale i danske medier. Her blev en tysk familie for altid smadret, da endnu ukendte gerningsmænd smed en betonsten ud fra en fynsk motorvejsbro. Stenen ramte den tyske families bil, og moderen blev dræbt på stedet, mens faderen i ufattelig lang tid svævede mellem liv og død. Parrets femårige søn overlevede uden livstruende skader – i hvert fald de fysiske.

Ulykken er bare ikke den eneste af sin art. I familiens hjemland har en lignende nemlig fundet sted godt en måned senere. På A7 – den tyske forlængelse af motorvej E45 – smed en mand en 12 kilo tung betonsten ud fra en motorvejsbro. Denne sten ramte også en bil, og det var nærmest et tilfælde, at den brutale handling ikke kostede menneskeliv. I dagevis svævede 33-årige Serdal Özturks kone mellem liv og død, men alle fire familiemedlemmer i bilen overlevede – dog med svære kvæstelser.

Ulig sagen fra Danmark har det tyske politi fundet en formodet gerningsmand, der i disse dage sidder på anklagebænken i Tyskland. Den 37-årige mand har allerede tilstået, at han kastede stenen, og flere tyske medier beretter nu om, hvad hans uhyggelige grund var.

Pissefuld og svinet til

Manden er sigtet for drabsforsøg på alle fire i familien efter den vanvittige beslutning, han tog den september-nat, og han har ifølge Mannheimer Morgen forklaret, at han ville ud med nogle frustrationer, men på ingen måde havde til hensigt at slå ihjel.

Før den skæbnesvangre beslutning var den 37-årige tiltalte blevet fornærmet af adskillige personer, så handlingen skulle være en hævnaktion rettet mod verden, der var fuld af onde mennesker. Dømmekraften blev ikke gjort bedre af, at manden angivelig var stangvissen efter alkoholindtag.

Ifølge mandens egen forklaring var det først, da stenen var faldet, at det gik op for ham, “hvilken gang lort han havde begået”.

Anklagemyndigheden hævder, at den 37-årige mand handlede i ond tro, da han kylede stenen ud på vejen. I retssalen var også en psykiater, der påpeger, at tiltalte er alvorligt psykisk syg og lider af personlighedsforstyrrelse.

33-årige Serdal Özturk har i et interview tidligere udtalt sig om den frygtelige oplevelse.

– Vi var heldige, for der kørte en bus lige bag os. Efter ulykken stoppede chaufføren, så folk i bussen kunne få os ud af vores smadrede bil, men min kone var fanget derinde, og jeg var bange for, at der ville gå ild i bilen. Det er det værste øjeblik i mit liv, sagde han til den tyske avis Bild.

Den danske kobling

Som nævnt minder ulykken bemærkelsesværdig meget om den, der fandt sted på Den Fynske Motorvej godt en måned forinden. Der er ifølge tyske medier ikke spekuleret i, om det er en historie, der har inspireret den 37-årige tiltalte.

En familie fra byen Recklinghausen i Tyskland fik deres liv ødelagt, da de kørte over Fyn natten til søndag 21. august. Ned over familiens bil blev der kastet to store betonsten samt to mindre sten, mens de kørte på Den Fynske Motorvej, under motorvejsbroen, der fører Langsøvej over motorvejen ved Vissenbjerg.

I bilen sad chaufføren, en 36-årig mand, hans hustru på 33 og deres søn, en dreng på fem år. Kvinden og parrets søn sad på bagsædet under køreturen, da den ene af stenene ramte hende, og det er fra politiets side blevet fastslået, at det var betonklodsens kontakt med familiens bil, der dræbte hende.

– Vi kan nu med sikkerhed fastslå, at betonblokken kostede kvinden livet, men derudover ønsker vi ikke at gå i detaljer med resultatet fra obduktionen, sagde Michael Lichtenstein fra Fyns Politi kort efter ulykken.

Politiet har siden fastslået, at stenene kom fra en stensætning ved et byggemarked, og en bil af mærket Volvo er blevet set på broen. Denne er efterlyst, men endnu er gerningsmændene til den danske ulykke på fri fod.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu