ANNONCE

Nu fyldes vejene med nye små trafikanter

13. august 2012 08:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nu fyldes vejene med nye små trafikanter
Billede mangler

Små nye trafikanter på cykler og gåben fylder i næste uge skolevejene rundt om i Danmark. Der starter nemlig hele 66.500 nye 0. klasser i skoler landet over.
Men det er ikke alle bilister, der tager hensyn til de små poder i trafikken. Derfor har 92 af landets kommuner søsat den landsdækkende skolestartskampagne “Pas på de små i trafikken” sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.
– Der er et behov for hele tiden at minde hinanden om og minde trafikanterne omkring skolevejene om, at nu starter der en masse små nye børn i skole, og de er også både små og nye i trafikken, siger Gitte Aagaard, pædagogisk konsulent i Rådet for Sikker Trafik, til Newspaq.
Kampagnen, som hvert år kører tre uger omkring skolestart, fokuserer på at få nedbragt hastigheden omkring skolerne, men også på, at børn og voksne tager sikkerhedssele på i bilen. Samtidig bliver der bakket op om skolepatruljernes arbejde i morgentrafikken.
Og der er god grund til, at kampagnen kører hvert år i august.
– Vi har desværre fra år til år set en række overtrædelser af færdselsloven i forbindelse med skolestart, og det, synes vi, er foruroligende, siger politikommissær i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Erik Pontoppidan til Newspaq.
Derfor bliver der sat hårdt ind, for at sikre at de små nye trafikanter kommer sikkert i skole.
– Vi har øget fokus på det i alle landets politikredse, og vi gør en indsats derude, dels for at være præventive, dels for at sætte ind over for dem, der laver overtrædelserne, siger han.
Men kampagnen er ikke bare rettet mod bilister, men også til de nye trafikanters forældre. Når børnene starter i skolen, er det nemlig også forældrenes ansvar, at de små bliver klar til at færdes sikkert i trafikken.
– Det er ikke nok bare at blive klar til dansk og matematik, siger Gitte Aagaard, som anbefaler at forældre så ofte som muligt træner vejen til skole sammen med deres børn, også selvom det tit er nemmest for travle forældre at tage bilen.
Men det er ikke godt nok.
– De kan desværre ikke lære trafikken ved at sidde i bilen og blive kørt frem og tilbage hver dag, siger hun.
Hun anbefaler, at forældre finder en ugentlig dag, hvor de sammen med deres barn går eller cykler til skole.
De nye skolebørn og deres forældre vil møde kampagnen på skilte ved skolevejene i det meste af landet, når skolerne begynder fra uge 33.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu