ANNONCE

Trafik-razzia: Nu går politiet efter disse lovbrydere

6. august 2018 12:18 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Indsatsen står på hele ugen.

Trafik-razzia: Nu går politiet efter disse lovbrydere
Politiet holder øje med vores fart i disse dage. Arkivfoto: Elo Christoffersen.

Du har forhåbentligt ikke opdaget det, men det er alligevel værd at vide, at politiet i denne uge, fra og med 6. august til og med 12. august, gennemfører landsdækkende og målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Rigspolitiet skriver endda, at der er tale om en fælleseuropæisk indsats, delvist finansieret af EU-kommissionen.

Formålet med indsatsen er at få danskerne til at sænke farten, hvilket Christian Berthelsen, fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter udtaler sig om i pressemeddelelsen.

“Hvert år bliver politiet kaldt ud til trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet. Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken,” siger Christian Berthelsen i pressemeddelelsen.

Vi kører for stærkt

Ifølge Rigspolitiet kører mere end halvdelen af danske bilister for stærkt på danske landeveje, og det er sagens kerne, og årsagen til indsatsen.

”Vi registrerer hver eneste dag for mange bilister, der kører alt for hurtigt, og der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne. Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden,” siger Christian Berthelsen i pressemeddelelsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu