Nu genoplives fortællingen om Dahlgårds Tivoli

13. december 2018 21:19 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Husker du familien Dahlgård, der rejste land og rige rundt med et omrejsende familietivoli? Nu genoplives den ikoniske TV-serie - på et nyt format.

Del:

Hvis du har set fjernsyn i 1999, så vil du uden tvivl huske det omrejsende tivoli, Dahlgårds Tivoli, som var anført af den karismatiske Leif Dahlgård. I serien følger man Leif Dahlgård, hans hustru og familie samt de mange ansatte, der var med til at drive værket, der var Dahlgårds Tivoli.

Men nu er der et forsøg på at puste liv i den ikoniske serie igen, som der blev pustet liv i Jamaicaen efter tandhjulsskift. Det bliver bare ikke på billeder, men derimod på lyd. Pelle Lundberg Jørgensen er kendt for podcasts som Flyverskjul, hvor han har lavet mere end 85 afsnit om komik og det at have noget på hjerte. Men nu har Pelle Lundberg Jørgensen kastet blikket på et nyt hjertebarn – Dahlgårds Tivoli.

– Ligesom der bliver lavet podcast om Matador, Olsen-Banden og Game of Thrones. Så er det naturligt at kaste sig over et af de største og bedste TV-programmer i dansk historie. Karakterner er en ting, hvor det er nogle fuldstændige fantastiske og skønne personer helt fra Leif Dahlgård til arbejderne i tivoliet. Det fortjener en podcast i sig selv. Det er et karakterdrama uden lige, siger Pelle Lundberg Jørgensen.

Alternativ tilgang til projektet

Pelle Lundberg Jørgensen er en garvet podcaster, men den her gang har han taget en anderledes tilgang. Han har nemlig spurgt det dedikerede miljø omkring Dahlgårds Tivoli-serien om hjælp. Han har startet en Kickstarter-kampagne, hvor private donationer skal gøre podcasten mulig.

Derfor blev der sat et krav om, at der skulle samles 5.000 kroner ind, hvis podcasten skulle blive til virkelighed. Og der var så stor interesse for projektet, at selvom kampagnen først skulle stoppe den 3. januar – så er alle pengene allerede nu blevet samlet sammen. Og så kan man jo sidde undrende tilbage og tænke om det virkelig kan passe, at det koster 5.000 kroner at lave de fire første episoder om TV-serien.

– Der masser af udgifter forbundet med at lave en podcast. Jeg tror ikke, at man kan lave seks eller syv timers radio for 5000 kroner. Jeg har lyst til at give det den opmærksomhed, som det kræver. Det er en tidslomme, som man kan undersøge. Jeg vil gerne prøve at afdække historien om tivoliet ordentligt. Det skal ikke bare være en snak om, hvor sjovt det var, siger Pelle Lundberg Jørgensen.

Og da tanken om at skabe en podcast første gang blev offentliggjort på Facebook i en fangruppe for TV-serien, så tegnede der sig et klart billede.

– Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger. Der har været efterspurgt en podcast. Der er jo et dedikeret miljø, hvor den her serie er kult. Jeg glæder mig nu til, at vi skal igang med det, forklarer Pelle Lundberg Jørgensen.

Sådan bliver den nye podcast

Planen er, at hver episode skal have besøg af en god blanding af kulørte gæster. Der skal gerne være tre gæster til hver episode, hvor der ikke er nogen detaljer, der er for små til at blive talt om. Det vil blive en snak om, hvordan personerne udvikler sig, de skøre episoder og alt derimellem.

– Jeg vil prøve at sprede det ud, så vi får nogle forskellige personligheder med i programmerne. Det er jo vildt, at netop en komiker og fodboldkommentator begge elsker programmet. Det siger noget om, at der er enorm stor diversitet, siger Pelle Lundberg Jørgensen med henvisning til, at både komikeren Nikolaj Stokholm og fodboldkommentatoren Jesper Simo er inkarnerede fans af TV-programmerne om familien Dahlgård.

Om podcasten kommer til at gå helt ind i hjernen på lytterne vides ikke endnu, men der er store planer i vente, afslører podcastmageren.

– Jeg kunne godt tænke mig at lave en live-podcast med dem, der var med i programmet. Hvis altså de er friske på det. Det kunne være sjovt at lave et live arrangement. Det er måske også det, der gør, at man kan skabe en oplevelse, der vil noget særligt, siger Pelle Lundberg Jørgensen.

En cirkushest bliver sluppet fri

Alle har deres egen måde, hvor de bliver optaget af en TV-serie, film eller bog. For Pelle skete der det, at hans venner begyndte at gå og citere et TV-koncept, som han aldrig havde set. Det vækkede en nysgerrighed, der gjorde, at han var nødt til at se Dahlgårds Tivoli. Og siden dengang har han været solgt på serien og dens karakterer.

– Det var sådan lidt ordet, der bare gik. Mine venner gik og citerede serien, så blev jeg bare grebet af den. Så voksede der bare en kærlighed. Det er lidt som at se en dramaserie, fordi der er en enorm udvikling i serie. De vidste jo ikke, hvad det var, at de var med til. De blev bare filmet og enormt eksponeret – og det er interessant, at programmet har fulgt dem så meget og så tæt, siger han.

Det var særligt en helt bestemt scene, der lagde grobund for, at TV-serien blev set på rekordtid. Hvor mange nok i frygt mindes Jamaicaen, der går i stykker eller den stædige og principfaste Raymond, så var det en helt anden scene, som fangede Pelles interesse.

-Jeg kan bare huske den scene, hvor Leif kører ud til første omgang af den nye sæson i lastbil. Man fornemmer, at der er noget på vej, men man ved ikke hvad. Det var bare vildt at se sådan en cirkushest, der bare bliver sluppet fri. Men det er jo også bare en serie med enormt mange citater og karakterer, som man kan blive ved med at se, forklarer manden, der giver sig i kast med en podcast om en af de mest ikoniske TV-serier i dansk TV.

Men inden at de første lydoptagelser rigtig kan begynde, så skal kampagnen på Kickstarter først slutte – og det sker den 3. januar, men så kommer det også til at gå stærkt. Der vil hverken være tid til faglige møder eller at forlade tivoliet før tid. Planen er nemlig, at Pelle Lundberg Jørgensen skal ap om morgenen og lave podcast, så den rammer æteren i løbet af januar. Og her er visionen ganske klar.

– Jeg håber, at lave podcasten om Dahlgårds Tivoli. Ikke bare en podcast, men den podcast. Og så håber jeg, at dem, der elsker serien vil synes, at podcasten lever op til det, den fortjener. Og hvem ved – måske får serien nogle nye fans med på vejen, afslutter Pelle.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu