ANNONCE

Nu gør Trump det alle har ventet på

20. januar 2021 09:48 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk og Ritzau Info

Benåder adskillige gamle støtter, inden han forlader Det Hvide Hus

Med blot et halvt døgn tilbage i præsidentembedet har Donald Trump benådet 73 personer, der er dømt for kriminalitet. Yderligere har han nedsat straffen for 70 andre.

Det oplyser Det Hvide Hus i en erklæring onsdag morgen dansk tid.

En af dem, der er blevet benådet, er Trumps tidligere nære rådgiver Steve Bannon. Han er sammen med tre andre tiltalt for at svindle folk, som har doneret penge til en privat opført mur langs USA’s grænse til Mexico.

Rådgivere i Det Hvide Hus havde ellers frarådet Trump at benåde Bannon. Men Trump og Bannon har for nylig genoplivet deres forhold, da Trump søgte støtte til hans uprøvede påstande om valgsvindel.

Der er tradition for, at USA’s præsident bruger sin ret og benåder og forkorter straffe for borgere i slutningen af sin præsidentperiode.

Den seneste i rækken

Bannon er den seneste i rækken af fremtrædende politiske allierede, som Trump har benådet.

Kort inden jul benådede Trump sin tidligere kampagnechef Paul Manafort, tidligere rådgiver Roger Stone, tidligere national sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og tidligere rådgiver George Papadopoulos.

De fire personer spillede centrale roller i den Rusland-undersøgelse, der så nærmere på russisk indblanding i præsidentvalget i 2016.

Også rapperne Lil Wayne og Kodak Black er onsdag morgen dansk tid blevet benådet af Trump, oplyser embedsmændene. De blev begge retsforfulgt for at have overtrådt USA’s våbenlovgivning.

Korrupt borgmester

Den tidligere borgmester i Detroit Kwarme Kilaptrick, der afsonede en 28 år lang fængselsstraf for korruption, er ligeledes blevet benådet.

Flere medier har spekuleret i, hvorvidt Trump ville benåde sig selv. Det gør han ikke, oplyser Trump-administrationen onsdag dansk tid.

Trump har stadig ikke hverken erkendt sit nederlag eller lykønsket Biden med valgsejren. Han har heller ikke inviteret Biden til Det Hvide Hus, som der ellers er tradition for.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu