ANNONCE

Nu har Trump gjort det

28. december 2020 06:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

USA's præsident har indtil videre afvist at underskrive et lovforslag om krisepakke, men lover snarligt nyt.

Nu har Trump gjort det
Donald Trump har efter flere dages modstand underskrevet en lovgivningspakke, der både indeholder hjælp til amerikanerne og erhvervslivet samt sikrer fortsat finansiering af den offentlige sektor. Trump underskrev lovforslaget på sit resort i Florida, hvortil han ankom (foto) den 23. december sammen med førstedame Melania Trump. - Foto: Joe Raedle/Ritzau Scanpix.

USA’s præsident, Donald Trump, har natten til mandag dansk tid underskrevet et lovforslag, der indeholder en coronakrisepakke på næsten 900 milliarder dollar.

Det fremgår af en meddelelse fra Trump, der tilbringer julen og nytåret på sit Mar-a-Lago-resort i Florida, skriver nyhedsbureauet AFP.

– Jeg underskriver dette lovforslag for at genetablere arbejdsløshedsunderstøttelse, stoppe udsættelser (af lejere, red.), sikre støtte til (at betale, red.) husleje og meget andet, udtaler Trump.

I næsten en uge har Trump afvist at underskrive lovforslaget om en krisepakke til 2300 milliarder dollar, som begge kamre i Kongressen har vedtaget med et stort tværpolitisk flertal.

Lovgivningspakken består af to elementer – et budget på 1400 milliarder dollar, der skal sikre fortsat finansiering af den offentlige sektor, samt en decideret coronakrisepakke på omkring 900 milliarder dollar.

Konsekvenser

Trumps modvilje mod at underskrive lovforslaget havde direkte konsekvens for millioner af amerikanere, som fra denne weekend stod til at miste deres udvidede arbejdsløshedsunderstøttelse samt for de endnu flere millioner, som ifølge forslaget skal have et engangsbeløb på 600 dollar.

Samtidig var der risiko for, at dele af det amerikanske statsapparat ville blive lukket ned fra tirsdag.

Det er nu afværget med Trumps underskrift.

Uklart

Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters uklart, hvorfor Trump har skiftet mening.

Trump havde ifølge CNN tidligere sagt, at han ville sætte sin underskrift på lovforslaget, når det landede på hans bord. Men tirsdag meddelte præsidenten overraskende, at han ville have Kongressen til at ændre pakken.

– Den lovgivning, som de nu sender over til mig, er meget anderledes end forventet. Den er en skændsel, sagde Trump i en tale offentliggjort på Twitter om hjælpepakken.

Han var især utilfreds med det beløb på 600 dollar i direkte støtte til alle amerikanere, der i 2019 havde en indkomst på under 75.000 dollar, som pakken indeholder.

Trump krævede beløbet sat op til 2000 dollar.

Bliver sendt hurtigt

Demokraterne var villige til at acceptere Trumps krav, men det blev torsdag afvist af præsidentens republikanske partifæller.

Finansminister Steven Mnuchin, der står bag forslaget om de 600 dollar, sagde i sidste uge, at checken på 600 dollar vil blive sendt hurtigt ud til amerikanerne – såfremt Trump sætter sit navn på forslaget, skriver NBC News.

Fakta

Blå bog om Donald Trump

* Fulde navn: Donald John Trump.

* Født: 14. juni 1946.

* Fødested: Queens, New York City, USA.

* Forældre: Frederick C. og Mary Macleod Trump.

* Nationalitet: Amerikansk.

* Politisk parti: Det Republikanske Parti.

* Civilstand: Gift med Melania Trump, som han har en søn sammen med. Han har desuden fire børn fra to tidligere ægteskaber.

* Uddannelse: Han har en bachelorgrad i økonomi fra University of Pennsylvania fra 1968.

* Karriere: Han begyndte allerede under sin uddannelse at arbejde for sin fars ejendomsfirma i sin fritid.

– 1971: Han overtog formelt virksomheden og omdøbte den senere til The Trump Organization. Hans fokus var i begyndelsen på projekter i New York, men firmaet fik senere aktiviteter adskillige steder i USA og i andre lande.

– 2015: Han annoncerede, at han vil gå efter at blive Republikanernes præsidentkandidat.

– 2016: Han blev formelt valgt som partiets kandidat i juli.

– 2016: Han blev valgt til USA’s præsident i november 2016, som nummer 45 i rækken af amerikanske præsidenter.

* Andet: I 2004 deltog han for første gang i tv-showet “The Apprentice” (på dansk “Hyret eller Fyret”), hvor deltagerne konkurrerede om en ledende stilling i Trumps firma.

* Fritidsinteresser: Golf.

Kilder: Business Insider og Biography.com

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu