ANNONCE

Nu kan børn på syv betale med mobilen i butikker

12. juni 2018 22:54 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En ny betalingsapp er målrettet børn fra syv til 13 år. Det giver dem bedre forståelse for penge, siger firmaet.

En ny betalingsapp ved navn “MyMonii” giver børn fra 7 til 13 år mulighed for at betale med mobilen i butikker.

App’en er udviklet i samarbejde med Nets, der står bag Dankort. Teknologien er den samme som Dankort på mobilen.

Ifølge MyMoniis egen hjemmeside, har 45.000 allerede downloadet appen.

Det er i den forbindelse vigtigt, at der er mulighed for meget forældrekontrol, mener seniorøkonom ved Forbrugerrådet Tænk Troels Holmberg.

– Udbyderne bør sørge for, at forældre kan begrænse barnets forbrug og overvåge det, så man kan lade sit barn prøve kræfter med digitale betalinger i trygge rammer.

Maks på en tusse

Børnene kan med app’en ikke bruge flere penge, end hvad de har sparet op. Desuden er der et dagligt maksforbrug på 1000 kroner, og der skal bruges en kode, hvis beløbet overstiger 350 kroner.

“Forskellen ved MyMonii Pay er, at du som forælder, vil have den fulde kontrol over, hvor mange penge dine børn kan bruge. Samtidig kan du følge med i hvordan, hvor og hvornår dine børn bruger sine penge”, skriver MyMonii på hjemmesiden.

Lav aldersgrænse

Ifølge Troels Holmberg er aldersgrænsen ved app’en sat meget lavt.

– Det er meget individuelt, hvornår det enkelte barn er modent nok til at tage skiftet fra fysiske penge til digitale penge. Jeg ville ikke selv udstyre et syvårigt barn med et betalingsinstrument, siger han.

Ifølge Troels Holmberg kan app’en føre til et øget forbrug hos børnene, fordi de har mobilen – og dermed betalingsmuligheden – ved hånden konstant.

Ikke enighed

Louise Ferslev, der er administrerende direktør og grundlægger af MyMonii, oplever det modsatte.

– Mit indtryk er, at når børnene kan se, hvad de har brugt pengene på, så bliver de mere ansvarlige. Det er også, hvad jeg hører fra forældrene, siger hun.

Hun ser app’en som et redskab, der forbereder børnene på en hverdag med digitale penge. Det giver også tryghed hos forældrene, mener hun.

– En far skrev til os, at han hellere ville bruge “MyMonii Pay” end at give sin søn et debetkort. Hans søn har som mange andre børn og unge ikke en pung, ligesom voksne har.

– Derfor var han bange for, at sønnen ville smide kortet væk. Derimod vidste han, at sønnen altid har telefonen på sig, siger Louise Ferslev.

Flere banker tilbyder allerede betalingskort for børn ned til syv år. Mens betalingsapp’en til børn er den første af sin slags.

Fakta

MyMonii Pay - sådan virker det

1. For at kunne betale med MyMonii Pay skal telefonen have forbindelse til internettet og Bluetooth skal være aktiveret. Derudover virker MyMonii Pay kun i de butikker, hvor de tager imod betaling fra ‘Dankort app’en’ (Spørg evt. ekspedienten om de tager imod ‘Dankort app’).

2. Når du er klar til at betale i butikken, skal du klikke på ‘Pay’-knappen på barnets telefon.

3. Herefter skal telefonen holdes hen til betalingsterminalen. Gør du det før, at ekspedienten er færdig med at scanne dine varer, vil der stå ‘Venter på betaling’ og ellers vil du kunne se beløbet du skal betale.

4. Nu skal du blot trykke på ‘Gennemfør betaling’, så snart dette er muligt.

Kilde: MyMonii Pay.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu