ANNONCE

Nu kan danskere igen rejse hertil

26. november 2020 20:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Men de danske myndigheder fraråder det stadig.

Nu kan danskere igen rejse hertil
Så er det muligt at rejse ind i Storbritannien for danskere. Foto: Scanpix

Storbritannien ophæver fra lørdag morgen klokken fem dansk tid det gældende indrejseforbud for rejsende fra Danmark, oplyser den britiske transportminister Grant Shapps på Twitter torsdag aften.

Forbuddet blev effektueret som følge af coronavirusbruddet blandt danske mink i især Nordjylland. Nu er der ikke flere levende mink i Danmark, og derfor har briterne fjernet indrejseforbuddet, der på lørdag har været gældende i 21 dage.

Den danske regering er underrettet om udviklingen, bekræfter udenrigsminister Jeppe Kofod (S) torsdag.

– Jeg er meget tilfreds med, at Storbritannien har valgt at ophæve indrejseforbuddet for danske rejsende fra på lørdag. Jeg har i dag været i kontakt med min britiske kollega herom. Det er i høj grad udtryk for, at der har været en god, åben og konstruktiv dialog mellem de britiske og danske myndigheder, siger Kofod.

Skal isolere

Danmark er dog fortsat på listen over lande, hvorfra rejsende skal i selvisolation i 14 dage ved indrejse i Storbritannien. Derfor er det fortsat en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning, inden man booker en juletur til London.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters indfører Storbritannien nye karantæneregler fra 15. december. Fra den dato skal rejsende, som ankommer fra lande, der er opført på den såkaldte karantæneliste, lade sig isolere i fem dage. Derefter får de tilbud om en coronatest. Hvis den er negativ, må de forlade deres isolation.

Storbritannien omfatter England, Skotland, Wales og Nordirland.

Udenrigsministeriet har også torsdag vanen tro opdateret sine rejsevejledninger. Danskere frarådes fortsat rejser til alle lande i verden. Der er tale om anbefalinger og ikke egentlige forbud.

Stor betydning for sportsstjerner

Det danske kvindelandshold kan stille i den stærkest mulige udgave i tirsdagens EM–kvalifikationskamp på hjemmebane mod Italien efter lempelsen, der derfor får afgørende direkte betydning for sportsstjernerne.

Dansk Boldspil–Union (DBU) oplyser torsdag, at den engelske regering har lempet på sine rejserestriktioner, hvilket betyder, at Pernille Harder, Nicoline Sørensen, Rikke Sevecke og Stine Larsen kan rejse hjem. Kvartetten spiller til daglig i engelske klubber.

Landstræner Lars Søndergaard ser frem til, at de fire spillere lander i Danmark senest på lørdag.

– Det er positivt, at vi får spillerne i de engelske klubber hjem, så vi kan stille med det stærkeste hold. Jeg glæder mig over, hvordan de efterudtagne spillere har trådt til og bidraget på træningsbanen. Det siger meget om, hvor mange dygtige spillere vi har i danske kvindefodbold. Nu ser vi frem til kampen mod Italien, siger Lars Søndergaard i en pressemeddelelse fra DBU.

De fire spillere skal testet for coronavirus, inden de kan få lov til at deltage i træningen.

Kampen mod Italien er Danmarks sidste i EM–kvalifikationen. Danskerne topper gruppen med 27 point foran Italien med 21 point. Danmark har allerede sikret sig deltagelse ved EM, der afholdes i 2022 i England.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu