ANNONCE

Nu kan du få besøg af politiet efter blitz

10. marts 2020 06:11 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

I helt særlige tilfælde af fartovertrædelser vil Fyns Politi benytte sig af private besøg.

Det er de såkaldte vanvidsbilister, som Fyns Politi er på jagt efter med et nyt tiltag.

Politiet har haft svært ved at benytte sig af reglen om, at man må tage kørekortet fra en bilister, der kører mere end 100 procent for stærkt, når de bliver blitzet af en ATK-vogn. Men Fyns Politi vil nu forsøge at aflægge personligt visit, hvis det skulle være tilfældet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Svært at gennemføre

Det har længe været muligt for politiet at benytte sig af at tage kørekortet fra fartglade bilister, der kører mere end 100 procent for stærkt. I praksis har det dog været besværligt for Fyns Politi, når fartkontrollen er foretaget som en ATK-måling.

Et nyt tiltag som Fyns Politi nu gør brug af, ændrer den procedure. Politiet vil nemlig aflægge personlige besøg, hvis formål er at fratage bilisten sit kørekort.

– Vi har nu indrettet vores procedure sådan, at vi også tager kørekortet fra de bilister som vores ATK-kolleger blitzer. I praksis sker det ved, at vi så hurtigt som muligt kører ud til ejeren af bilen, får identificeret føreren og inddrager kørekortet fra denne på stedet, siger leder af operatov færdsel i Fyns Politi Preben Ingemansen.

Vanvidsbilister mister kortet

Fyns Politi har i den seneste uge allerede været ude på visit hos to vanvidsbilister.

Under en ATK-kontrol onsdag den 4. marts på Åsumvej øst for krydset Åsumvej/ Vollsmose Allé blev 200 blitzet for at køre stærkt, hvor af 30 bilister modtog et klip i kørekortet. To af de særligt fartglade klassificeres som vanvidsbilister, da de overskred hastigheden med 100 procent.

Den ene bil var fra et transportfirma, der blev målt til 102 kilometer i timen. Det medførte, at chaufføren efter identifikation fik administrativt inddraget førerretten indtil en endelig dom falder på plads.

Den anden var en personbil, der nåede at køre 111 kilometer i timen på strækningen. Det var en ung mand, der havde lånt sin fars bil, og han fik ligeledes administrativt inddraget førerretten indtil endelig dom.

Desuden modtog de begge en bøde på 6000 kroner og 500 kroner til offerfonden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu