ANNONCE

Nu kan du få pantpenge på en lynhurtig måde

23. april 2019 09:45 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Retursystemet - flaskepanten - skal hele tiden holdes up-to-date, og nu tester Dansk Retursystem en "ny" løsning.

Pantstationen i Høje Taastrup har siden begyndelsen af april været under ombygning, og når det står klar til maj bliver det noget af en omvæltning. En splinterny station med et næsten nyt koncept, der betyder, at du som forbruger kan få dine penge med det samme.

Det er ikke en gang den eneste fordel. Du kan nemlig også aflevere panten lynhurtigt ved at smide i en sluse. Det skriver Dansk Retursystem, der står for pantsystemet i Danmark, i en pressemeddelelse.

Systemet er tidligere blevet testet ved en såkaldt drop-and-go-station, hvor konceptet stort set er det samme. Disse mobile stationer har været testet på festivaler og i Rødovre for et års tid siden. Den mobile sluse-station bliver stillet op ved Høje Taastrup, mens ombygningen af den eksisterende station pågår.

Mases med det samme

Når engang den opdaterede pantstation åbner, bliver det med en pantsluse, hvor du ganske enkelt bare smider al din pant i på én gang, og så sørger maskinen for selv at sortere, optælle og kvase flasker. Kort efter vil pengene bliver overført direkte til din konto.

På genbrugspladsen i Høje Taastrup er der tale om en test, fordi Dansk Retursystem gerne vil se, om det er en holdbar løsning. De eksisterende pantstationer er beregnet til mennesker eller firmaer, der har store mængder pant. Ved drop-and-go-systemet kan du aflevere op til 300 dåser og flasker på én gang og også få dine pantpenge med det samme. Det fremgår ikke, hvor stor kapacitet den ombyggede station vil få.

– I 2018 testede vi den mobile løsning, “Drop & Go”, hvor forbrugerne kan masseaflevere og få deres pantpenge med det samme. Vi vil gerne se, om den løsning kan bruges på pantstationerne, og derfor tester vi i første omgang ved at ombygge pantstationen i Høje Taastrup, forklarer Marlene Fris, markedsdirektør i Dansk Retursystem, om beslutningen.

Fakta

Høje Taastrup pantstation

  • Der bliver afleveret knap 600.000 tomme flasker og dåser om måneden på Høje Taastrup Pantstation. Det er fire gange så mange emballager, som der blev afleveret hver måned for 5 år siden.
  • Det er i weekenden, der er flest, som sætter kurs mod pantstationen i Høje Taastrup for at aflevere deres tomme flasker og dåser.
  • Da Drop & Go stod ved Rødovre Centrum sidste år, blev det landets største afleveringssted.

Kilde: Dansk Retursystem

Drop-and-go-løsningen står klar fra tirsdag den 23. april.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu