ANNONCE

Nu kan du slippe hunden løs

10. oktober 2020 13:15 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Med indgangen til oktober blev det igen tilladt at lufte hunden uden snor på de danske strande.

Som udgangspunkt skal vores hunde altid holdes i snor, når vi lufter dem på offentlige arealer. Det fremgår klart og tydeligt af Naturstyrelsens retningslinjer.

Først og fremmest fordi hunde kan stresse det vilde dyreliv og i værste fald jage dyr væk fra deres naturlige territorier.

Men ingen regel uden undtagelser. Der er steder, hvor vi bare kan lade hunden løbe frit. Blandt andet lige nu på de fleste af vore strande. Her er det nemlig tilladt at slippe vore firebenede venner løs fra 1. oktober til og med marts måned.

”Stranden er et populært sted at få nye oplevelser og masser af motion. Det er dog vigtigt at have fuld kontrol over hunden. En løs og ukontrolleret hund stresser de vilde dyr langs kysten og kan også skræmme andre strandgæster,” fortæller Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Han understreger i den forbindelse, at det derfor er det altid vigtigt, at hunden er veltrænet og kommer, når den får besked på det.

Jens Jokumsen nævner dog også, at der er kyster og strande, hvor hunde aldrig må slippes fri og at det i så fald vil være skiltet. Det skal man naturligvis være opmærksom på.

Fakta

Med hunden på stranden

I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden. I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må hunde derimod være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.

På en række strande er det dog helt forbudt at medtage hunde – læs derfor altid den lokale skiltning.

Læs mere om reglerne for hunde i naturen på Naturstyrelsens hjemmeside.

Kilde: Naturstyrelsen

Har man ikke umiddelbart adgang til stranden, kan man også vælge at benytte en af de flere end 200 hundeskove, Naturstyrelsen har etableret rundt om i landet.

I hundeskovene må hunde altid løbe uden snor, men der kan dog gælde specifikke regler for den enkelte skov.  Tjek derfor altid den lokale skiltning.

Er man interesseret i en komplet oversigt over hundeskove i Danmark, kan man hente app’en ”Hundeskove”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu