Nu kan kommuner tvinge syge på lykkepiller

6. marts 2012 09:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nu kan kommuner tvinge syge på lykkepiller
Billede mangler

Hvis en borger skal have forlænget sine sygedagpenge eller have førtidspension, så har kommunen ret til at tvinge hende til at tage lykkepiller.
Det skriver Fagbladet 3F på baggrund af en ny afgørelse i Ankestyrelsen.
Afgørelsen er faldet ud til fordel for tvang, selvom de to tidligere minister Bertel Haarder (V) og Inger Støjberg (V) på et samråd for et år siden lovede, at det ikke ville komme til at ske.
I Ankestyrelsens afgørelse lægges der vægt på, at psykiatere eller egen skal ordinere den antidepressive medicin som behandling.
Men det er stadig et overgreb at true syge borgere med at fjerne deres forsørgelsesgrundlag, hvis ikke de tager antidepressiv medicin, mener næstformand i 3F, Johnny Skovengaard.
“Lykkepiller virker for nogle og ikke for andre. Denne form for tvang opfatter jeg som systemets overgreb på den lille mand, der er mast af systemet. Det er en glidebane, for hvad bliver det næste? At syge borgere skal tvinges til at tage endnu stærkere medicin?,” siger han til Fagbladet 3F.
Han opfordrer beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til at se nærmere på sagen.
Hendes partifælle, folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen (A), der er medlem af arbejdsmarkedsudvalget, siger, at syge borgere skal have adgang til en ’second opinion’ fra en anden læge, hvis de bliver mødt med krav om at tage lykkepiller.
” Men kommunerne må aldrig selv gå ind og kræve, at syge borgere skal tage lykkepiller,” siger han Lennart Damsbo-Andersen (S) til 3F.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu