ANNONCE

DMI: Nu kommer vejrskiftet

28. april 2021 07:37 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hos DMI er man dog usikre på, hvor stor en del af landet der får glæde af det

DMI: Nu kommer vejrskiftet
Der er skyer og regnvejr på vej til Danmark. Foto: Scanpix.

Der er en ændring i vejret på vej til Danmark. Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Før det, skal vi igennem en onsdag, der minder om de foregående dage. Solskin, få skyer, måske en enkelt byge hist og her og syv til 13 graders varme.

Vagthavende meteorolog Mette Zhang fortæller, at vejrskiftet kommer natten til torsdag, og at det ikke har så meget med temperaturen at gøre.

– Det ser ud til, at der trænger en front op over landet med regn. Det er måske lidt godt til haveejere, hvor jorden er blevet tør, siger Mette Zhang.

Udbredt regn

Med fronten kommer der skyer op over landet natten til torsdag, og forventningen er, at regnen begynder at falde fra torsdag morgen.

Som det ser ud lige nu, vil vejrskiftet komme fra syd, og det er derfor mest sikkert, at den sydlige del af landet får regn. Hvor stor en del af landet, der kommer til at opleve vejrskiftet, det er uvist.

– Men jeg tror, at den sydlige del af landet nok skal få noget, siger Mette Zhang.

Nattefrost

Derudover ser vejret ud til at forblive i det stabile, let kølige leje. Mette Zhang fortæller, at landet er blevet kølet godt og grundigt ned af en omgang polarluft, det ikke er sådan lige til at skubbe væk igen.

Der er derfor udsigt til syv til 12-13 graders varme i dagtimerne ugen ud og nul til fem graders varme i nattetimerne, med mulighed for lokal nattefrost.

Det er dog i nattetimerne, at man kommer til at mærke et skift i vejret nu. Når der kommer flere skyer til om natten, vil de ligge over Danmark som en dyne og holde på den varme, der trods alt er kommet til landet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu