ANNONCE

Nu kommer stor forandring på danske motorveje

13. september 2019 20:29 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er Vejdirektoratet, der har truffet en beslutning.

Nu kommer stor forandring på danske motorveje
GPS-systemer og bedre forlygter gør, at Vejdirektoratet ikke mener, at danskerne har brug for oplyste skilte på motorvejene. Foto: Scanpix.

Vejdirektoratet vil være mere miljøvenlige, og det betyder, at en række store skilte med trafikinformation, der står ved motorveje i Danmark, i fremtiden ikke skal være belyste. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

”Vi har i Vejdirektoratet hele tiden fokus på, hvordan vi tager hensyn til klimaet i vores løbende drift af statsvejnettet, og i den forbindelse har vi også kigget på den energi, vi bruger på belysningen af vejene. Her er det lykkedes os at identificere nogle tiltag, der giver en markant energibesparelse, og dem sætter vi nu i værk,” siger afdelingsleder Michael Aakjer Nielsen fra Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

Konkret betyder beslutningen, at størstedelen af landets motorvejstavler i fremtiden ikke bliver oplyste. Man har siden februar 2018 eksperimenteret med at slukke for lyset for de store skilte ved Aarhus og på Fyn, og forsøgsperioden har ikke givet negative resultater.

Vejdirektoratet skriver, at de store skilte i forvejen, i de fleste tilfælde, ikke er oplyste Sverige, Norge, England og Tyskland.

Artiklen fortsætter under videoen

Ifølge Vejdirektoratet er der flere gode grunde til, at man kan slukke lyset, og i bund og grund handler det om, at det ikke påvirker sikkerheden på de danske motorveje.

“Det skyldes, at moderne bilers lygter er væsentligt bedre end tidligere, samt at mange bilister bruger navigationssystem,” skriver Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

Her bliver lyset også slukket

Det er dog ikke kun de store skilte, der fremover ikke bliver oplyst af lamper. Også belysningen på indfalsvejene til København bliver reduceret, alt sammen for at spare på energien.

Ifølge Vejdirektoratet kommer man til at spare 3,5 millioner kroner om året i strøm.

”Som statslig myndighed har vi et ansvar for at sikre, at vi hele tiden bruger skattepengene så fornuftigt som muligt. Men det klimamæssige aspekt ved besparelserne i energiforbruget har også vejet meget tungt,” siger Michael Aakjer Nielsen i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu