Nu kommer sygdommen: Flere smittet

8. februar 2019 10:15 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Antallet af påviste influenza-smittede er stigende.

Nu kommer sygdommen: Flere smittet
Antallet af influenza-smittede er i stigning. Foto: Scanpix

Statens Serum Institut (SSI) har noteret sig en stigning i antallet af influenza-smittede i Danmark. En stigning, der er til at tage og føle på. Tidligere forlød det, at antallet af smittede for sæsonen var en smule i den lave ende sammenlignet med tidligere år.

Men pludselig meldte overlæge Asmus Thun Bisgaard fra 1813, der er nummeret til den fælles lægelige akuttelefon i Hovedstaden, at telefonerne var rødglødende med influenza-smittede personer, der havde brug for læge-bistand.

– Vi kan se, at der er en stigning inden for de seneste dage. Det betyder, at både børn og voksne kan blive syge. Vi kan ikke bekræfte, at der er udbrud endnu, men det er på vej, sagde han til TV2 Lorry.

Samme melding kommer nu fra SSI. I den seneste opdatering af den ugentlige influenza-rapport fra instituttet fremgår det nemlig, at der i uge fem er påvist influenza hos 1361 danskere mod kun 860 i uge fire.

Fald i ældre smittede

I alt har 1404 patienter i løbet af influenza-sæsonen, der begynder i uge 40, været indlagt på hospital med influenza. Af disse har 75 personer ifølge SSI, der konstant overvåger udviklingen, modtaget såkaldt intensiv behandling.

Til gengæld er der noteret et markant fald i antallet af smittede personer, der er over 65 år. I indeværende sæson er der kun påvist influenza hos 19 procent på nuværende tidspunkt – mod 38 i den foregående sæson.

Antallet af indlagte patienter er på niveau med sidste sæson på samme tidspunkt, og der er ikke noget, der indikerer en overdødelighed. Det anslås, at der hver cirka hver andet år sker en reel influenza-epidemi, og når det sker, dør omkring 1000 personer i forbindelse med epidemien.

Anders Bisgaard anbefaler, at man får masser af væske og får feberen ned med smertestillende medicin. Især gravide i andet og tredje trimester skal reagere og tage til lægen, hvis de får influenza-symptomer:

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu