ANNONCE

Nu må du ikke skrive dette på Instagram

10. juli 2020 21:23 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Opslag med det omstridte emne vil blive slettet, oplyser Instagram selv.

Nu må du ikke skrive dette på Instagram
Instagram ændrer nu i reglerne for, hvad du må skrive. Foto: Scanpix

Kontroversielle emner har en tendens til at vække vrede og om ikke andet så store følelser. Køn er et af de emner, og nu har det gigantiske sociale medie Facebook truffet en beslutning, der får betydning for netop den debat.

CNN skriver nemlig, at Instagram (ejet af Facebook, red.) fremover ikke vil tillade opslag, der promoverer såkaldt conversion therapy. Det er en pseudo-psykologisk funderet tankegang, der kort skitseret går ud på, at man via tankens magt kan ændre menneskers køn.

Det virker selv sagt ikke, og det er derfor, Instagram nu ikke længere vil acceptere reklamer og opslag, der promoverer eller har til formål at finde kunder til omvendingsterapi. Emnet bliver politisk, fordi det ofte bliver brugt i sammenhæng med eksempelvis transkønnede.

I forvejen er det ikke tilladt at diskriminere køn på Facebook og Instagram.

– Vi tillader ikke angreb på mennesker baseret på seksuel orientering eller kønsidentitet. Vi opdaterer nu vores politikker, så vi kan forbyde promovering af omvendingsterapi-tjenester, siger Tara Hopkins, der er Instagrams ansvarlige for netop politikker i Europa, Mellemøsten og Afrika, i en pressemeddelelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu