ANNONCE

Nu nærmer den første sommerdag sig

31. maj 2020 08:28 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Mandag siger kalenderen sommer, og det samme gør vejret - med lidt forsinkelse.

En sommerdag betyder lidt simplificeret, at der skal være mere end 25 grader varmt, og derfor er der udsigt til, at årets første sommerdag følger kalenderen – lidt forskudt. Sådan lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) søndag morgen.

Ifølge vagthavende meteorolog Mette Wagner kan vi nemlig se frem mod en aldeles solid start på den kommende uge, og temperaturerne – ikke nødvendigvis vejret – forventes at blive mest imponerende onsdag.

Allerede tirsdag kan det dog lade sig gøre, at årets første sommerdag er en realitet, og således vil kalender og vejr næsten følges ad. Mandag siger kalenderen nemlig 1. juni. Den første officielle sommerdag i 2020.

– Onsdag bliver varmest, som det ser ud, men vejrmæssigt til gengæld noget blandet med regn og skyer, siger meteorologen til Newsbreak.dk. Dagtemperaturerne, forventer hun, vil lægge sig i spændet 20 til 25 grader.

Det samme er tilfældet tirsdag. Her kræver det dog lidt mere vejrmæssigt “held” at nå helt op på 25 grader, siger Wagner.

– Umiddelbart bliver det også varmest i det sydlige Jylland, lyder det.

Husk cremen

TV2 Vejret skriver søndag, at foråret 2020 har sat ny dansk rekord i antallet af solskinstimer. Foråret gælder månederne marts, april og maj. Siden 1. marts er der ifølge TV2 målt hele 684,6 solskinstimer – og det er endda kun indtil lørdag klokken 11.

Der er intet, der tyder på, at søndag ikke kommer til at hive rekorden endnu et nøk opad. Mette Wagner fortæller nemlig Newsbreak.dk, at søndag 31. maj også bliver en solrig og lun dag. Kærkomment i sådan en pinse.

– Undskyldninger for ikke at komme udenfor søndag skal være rigtig gode, siger hun. Ifølge DMI er der udsigt til temperaturer mellem 17 og 22 grader. Der vil være et skydække, men det er ikke noget, der går ud over varmen.

Mette Wagner henleder i øvrigt opmærksomheden på, at UV-indekset er højt. 6,1 endda.

– Så det er vigtigt at huske solcreme.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu