Nu opgraderes varsel: Her kommer voldsomt skybrud

21. maj 2019 13:30 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Nu melder Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) om skybrud flere steder i landet onsdag.

Del:

I et splinternyt varsel udsendt af Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) advares danskere flere steder i landet nu mod skybrud i løbet af tirsdag. DMI skriver blandt andet, at der kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på en halv time.

Det er især i tidsrummet mellem klokken 12.40 og klokken 21.00, at der vil kunne opleves særdeles voldsomt vejr. Samtidig kan der også komme torden. Tirsdag varsledes der risiko for lokale skybrud, men dette onsdagsvarsel er altså et rigtigt et af slagsen – ikke blot risiko.

Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden.Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre. Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig“, skriver DMI.

Du kan se de berørte områder i galleriet over artiklen her.

Også våd tirsdag

Massiv regn har drillet i blandt andet Næstved tirsdag, hvor flere veje har været oversvømmet, og desuden er der i skrivende stund en indsats i gang for at pumpe vand ud af kælderen på Næstved Sygehus.

Generelt har det regnet rigtig meget på Sjælland natten til tirsdag og tirsdag morgen. På Holbæk Flyveplads blev der målt knap 40 millimeter nedbør tirsdag, fortalte meteorolog Klaus Larsen Newsbreak.dk.

Han fortalte desuden, at regnen i løbet af tirsdag ville trække vest på. Nu ser det ud til, vi får en solid omgang vand i Jylland. Jesper Eriksen, der er vagthavende meteorolog, skriver i en kommentar:

En større samling af byger befinder sig i øjeblikket centralt over landet, og Djursland har lyn og torden. Bygerne driver langsomt med den relativt svage vinden fra øst mod vest. Der kan også hurtigt opstå nye spontane byger andre steder i landet, men i den sydøstlige del af Danmark skulle det dog holde mest tørt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu