ANNONCE

Nu reagerer coronasmittet Donald Trump

3. oktober 2020 19:22 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

USA's præsident får samme lægemiddel som nogle danske coronapatienter.

Nu reagerer coronasmittet Donald Trump
Præsident Trumps læge, Sean Conley, er yderst tilfreds med Trumps fremskridt, siger han lørdag i en udtalelse sammen med det lægehold, der behandler præsident Trump på Walter Reed National Military Medical Center i Bethesda, Maryland. Foto: Ken Cedeno/Reuters

Den siddende præsident Donald Trump har det “rigtigt godt”. Det siger hans læge, Sean Conley, lørdag udenfor Walter Reed Hospital. Conley siger, at han er “ekstremt tilfreds” med de fremskridt, Trump gør.

Præsidenten har været feberfri i 24 timer og har ikke brug for at få tilført kunstig ilt. Han har ikke problemer med selv at trække vejret, lyder det. Det går også bedre med hans hoste, oplyser lægen.

– Denne morgen er præsidenten ikke på ilt, han har ikke vanskeligheder ved at trække vejret eller gå omkring i Det Hvide Hus-afsnittet ovenpå, siger Conley.

Trump har sagt til lægerne, at han selv føler, at han har det så godt, at han kan forlade hospitalet i dag. Lægerne sætter lørdag dog ikke en dato på, hvornår de mener, at Trump vil kunne forlade hospitalet.

Kort før klokken 19.30 dansk tid skriver præsidenten på Twitter, at han har det godt.

Trump og hans hustru, førstedame Melania Trump, blev torsdag aften lokal tid testet positive for coronavirus.

Flyttet til hospital

Fredag blev den 74-årige præsident flyttet fra Det Hvide Hus til militærhospitalet Walter Reed i delstaten Maryland uden for forbundshovedstaden, Washington D.C. Det foregik i en helikopter.

Sean Conley sagde på det tidspunkt, at den coronasmittede præsident blev flyttet til hospitalet “ud fra et forsigtighedsprincip”. Lægen undveg flere spørgsmål om, hvorvidt Trump på noget tidspunkt i forløbet har fået tilført ilt. Men han sagde til sidst, at Trump ikke fik ilt torsdag eller fredag.

Det er uvist, i hvilken forbindelse præsidenten og hans hustru er blevet smittet. Flere personer, der er tæt på præsidenten, er ligeledes blevet testet positive.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen)

Fakta

De er også testet positiv

USA’s præsident, Donald Trump, meddelte fredag, at både han og førstedamen, Melania Trump, er blevet testet positive for coronavirus.

Siden har en række personer, der har mødtes med præsidenten i løbet af ugen bekræftet, at de også er testet positive for virusset.

Foreløbig er det offentligt kendt, at mindst ni personer fra Donald Trump kreds er konstateret smittet.

Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt The New York Times, der løbende opdaterer listen med smittede.

Senest har præsidentens tidligere toprådgiver Kellyanne Conway bekræftet, at hun er testet positiv for coronavirus.

Hun arbejder ikke længere i Det Hvide Hus. Men Conway deltog sidste lørdag i en ceremoni foran Det Hvide Hus, hvor præsidenten satte navn på sin kandidat til den ledige plads i Højesteret.

Hun har også været med til at forberede præsidenten på en tv-debat mod hans rival Joe Biden. Forberedelserne foregik ifølge The New New York Times uden brug af mundbind.

– Jeg er testet positiv for coronavirus i aften. Mine symptomer er milde (let hoste), og jeg har det godt, skriver Kellyanne Conway på Twitter.

Her følger et lille overblik over, hvem der foreløbig er bekræftet smittet:

* Chris Christie.

Den tidligere republikanske guvernør i New Jersey har fortalt, at han opholdt sig meget i Det Hvide Hus fra lørdag til tirsdag for at hjælpe Trump med at forberede sig på tv-debatten mod den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden. Ingen i lokalet bar mundbind, har Christie sagt.

* Senator Thom Thilis.

Republikansk senator fra North Carolina, som var til stede ved sidste lørdags ceremoni ved Det Hvide Hus.

* Ronna McDaniel.

Formand for The Republican National Committee, som sammen med præsidenten deltog i et fundraiserarrangement sidste fredag.

* Senator Mike Lee.

Deltog sidste lørdag i et møde med præsidentparret og dommer Amy Coney Barrett i Det Ovale Værelse. Deltog også i den efterfølgende ceremoni, hvor flere end 200 personer deltog – de fleste uden at bære mundbind.

– Bill Stepien, Trumps kampagnechef.

Ifølge mediet Politico blev Bill Stepien testet positiv fredag aften. Han var med om bord på Air Force One, da præsidenten tirsdag rejste til og fra Cleveland for at deltage i en tv-debat med Joe Biden.

* John Jenkins, rektor for universitetet Notre Dame.

Deltog i ceremonien for højesteretskandidat Amy Coney Barrett. Har sendt en meddelelse til studerende og ansatte ved Notre Dame-universitetet, hvor han undskylder for ikke at have brugt mundbind eller på anden måde sikre sig mod smitte under besøget i Det Hvide Hus.

* Tre journalister og en ansat i Det Hvide Hus.

CNN skrev fredag, at tre journalister, der arbejder i Det Hvide Hus, er testet positiv for coronavirus. Ifølge The Washington Post er Michael D. Shear fra The New York Times en af de smittede.

Også en person, der er ansat i presseafdelingen i Det Hvide Hus, er ifølge CNN testet positiv.

Kilder: The New York Times, AFP, Washington Post og CNN.

Vicepræsident Mike Pence er ikke smittet. Han testes dagligt, og den seneste test var også negativ.

Remdesivir

Præsidenten bliver blandt andet behandlet med lægemidlet Remdesivir, oplyser Sean Conley. Remdesivir blev tidligt i pandemien spået som mulig vaccine, men det virkede ikke tilstrækkeligt. Til gengæld bruges det i behandlingen – også i Danmark.

Lars Østergaard, der er professor og ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, fortæller til Ritzau, at Remdesivir i Danmark bliver brugt, når patienten er kommet så langt i sygdomsforløbet, at patienten har brug for ilt.

– Så modtager man Remdesivir. Det, Remdesivir gør, er at hindre virus i at formere sig yderligere i kroppen, siger Østergaard.

Han forklarer desuden, at der lige nu forskes i, om midlet kan bruges til coronapatienter, der ikke har problemer med ilt.

– Det er muligt, at det også virker på mennesker, som endnu ikke har brug for hjælp med iltindtag. Vi har dog endnu ikke nogen endelige forsøgsresultater, som har vist det.

Ud over Remdesivir har Trump modtaget en enkelt dosis antistofcocktail.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu