ANNONCE

Nu reagerer Fuglsangs chef endelig

4. februar 2020 19:32 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Astanas team manager giver ikke meget for historien om, at dopinglæge skulle have forbindelser til holdet.

– Historien holder ikke.

Sådan lyder det fra Alexandre Vinokourov, team manager for Astana, til historien, om at Astana og blandt andre Jakob Fuglsang er blevet efterforsket for mulige forbindelser til dopinglægen Michele Ferrari.

Udtalelsen kommer, efter at indhold i en rapport fra Cykelsportens Uafhængige Antidopingenhed (CADF) søndag blev offentliggjort i DR, Politiken og i norske VG.

Indholdet i den hemmelige rapport, som CADF har hyret et eksternt bureau til at lave, viser blandt andet, at Jakob Fuglsang i 2019 er blevet efterforsket omkring en mulig forbindelse til dopinglægen Ferrari.

Ville han ikke ses?

Det beskrives også, at efterretninger indikerer, at Michele Ferrari skulle have været til stede ved Astana-holdet under 2019-udgaven af det spanske etapeløb Volta a Catalunya.

Men Alexandre Vinokourov giver ikke meget for beskyldningerne.

– Hvordan kan nogen forestille sig, at Michele Ferrari ikke ville blive opdaget, hvis han var til stede ved Volta a Catalunya?

– Alle i feltet ville genkende ham med det samme, vi bor alle på de samme hoteller, siger Vinokourov ifølge netmediet cyclingnews.com til den franske avis L’Equipe.

– I øvrigt, hvorfor skulle han være ved det løb, når hverken Jakob eller Alexey var der? Det hele er baseret på absurde rygter. Vi har ikke været i kontakt med CADF, og vi er tydeligvis klar til at samarbejde med dem og UCI (Den Internationale Cykelunion, red.) for at finde frem til sandheden.

Afviste selv

Jakob Fuglsang afviste mandag, at han har mødtes med Michele Ferrari.

– Jeg kender ikke til nogen rapport, og jeg kan bekræfte, at der ikke er blevet åbnet nogle sager mod mig af relevante antidoping-myndigheder, skrev danskeren i et opslag på Instagram.

CADF, som altså står bag den rapport, som DR, Politiken og VG har offentliggjort indhold fra, er en enhed finansieret af cykelsportens interessenter, herunder holdene, Den Internationale Cykelunion (UCI), arrangører og rytterne selv.

CADF har siden 2008 stået for antidopingarbejdet i cykelsporten. Lørdag meddelte UCI, at unionen har valgt at skifte udbyder, så det fra 2021 er Det Internationale Testagentur (ITA), der skal stå for testarbejdet.

ITA er nonprofit-enhed etableret med støtte fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

Ferrari afviser også

Som den absolut sidste i kæden har “dopinglægen” også selv afvist beskyldningerne og oplysninger i den “hemmelige” rapport.

Det skriver han på sin hjemmeside, efter at DR, Politiken og norske VG har beskrevet, hvordan den rapport sætter Ferrari og Fuglsang i forbindelse med hinanden, hvilket altså er strafbart, fordi Ferrari er udelukket fra al sport på livstid.

– Endnu en gang finder jeg mig desværre tvunget til at benægte den seneste medieskrøne, der vedrører mig, skriver han på sin hjemmeside.

Derefter lister han sine modargumenter op i punktform:

* Jeg har ikke haft forbindelser til ryttere for Astana-holdet i over ti år.

* Jeg har ikke været i Monaco/Nice i 12 år.

* Jeg har aldrig kørt på en scooter/motorcykel i hele mit liv, heller ikke for at skærme en cyklist.

* Jeg har ikke været ved Vuelta Catalunya i 2019. Jeg har ikke fysisk været til stede ved et eneste cykelløb siden 1994.

* “Rapporten” er baseret på falske meldinger, sikkert fra interesserede parter.

* Jeg har ikke base i Lugano, et sted, jeg aldrig har været.

* Jeg er aldrig blevet dømt for doping.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu