ANNONCE

Nu rulles overvågningen ud

19. august 2020 10:30 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

De første 50 kameraer sættes nu op i offentligt rum.

Nu rulles overvågningen ud
Overvågningskameraer kommer der flere af - også statsejede. Foto: Scanpix

Der findes allerede overvågning flere offentlige steder i Danmark. For eksempel er Jomfru Ane Gade i Aalborg under kameraovervågning, og det samme er Strøget i Aarhus. Andre centrale steder, hvor mange mennesker færdes – og hvor forbrydelser kan finde sted – overvåges.

Nu kommer næste bølge af masse-overvågningen. I en pressemeddelelse fra Rigspolitiet kan man onsdag morgen læse, at 50 kameraer sættes op i det offentlige rum over hele Danmark. 14 kameraer i København, 12 i Østjylland, 11 i Syd- og Sønderjylland, syv på Fyn og seks på Midt- og Vestsjælland.

Samlet skal der som et led i regeringens udspil ”Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum” sættes 300 nye overvågningskameraer op fordelt i alle landets politikredse. Kameraerne er et af 16 initiativer i udspillet, hvis formål er at styrke politiets muligheder for at forebygge og efterforske kriminalitet i det offentlige rum.

– Jeg er glad for, at vi nu er klar til at installere de første af en stribe kameraer rundt i landet, såkaldte tryghedskameraer, hvor politiet vurderer, at der er særligt behov. For vi skal gøre, hvad vi kan for at sætte ind mod vold og adfærd, der skaber utryghed i det offentlige rum, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i pressemeddelelsen.

Fordelingen

Det er Rigspolitiet selv, der har brugt landets politikredes faglige vurderinger af, hvor de vil gøre mest gavn. På den baggrund sikres det ifølge politiet, at kameraerne sættes op på steder, hvor der på grund af kriminalitet eller utryghedsskabende adfærd er særligt behov, forklarer Allan Holm, der er chef for Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter.

– Vi håber, at kameraerne vil have en præventiv og tryghedsskabende effekt i områder, hvor vi ser meget kriminalitet eller uro, og så vil de selvfølgelig forbedre politiets efterforskningsmuligheder, når der er blevet begået kriminalitet, siger han.

Som nævnt er der flere kameraer på vej. Rigspolitiet er netop nu i gang med at fordele de næste 100 kameraer, der skal sættes op i løbet af 2021.

Opsætningen af de første 50 vil nu gå i gang.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu