ANNONCE

Nu skal der sættes tal på vejvrede

24. juni 2015 12:36 | Af: Ritzau Fokus
 
Nu skal der sættes tal på vejvrede
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

En episode med svømmeren Jeanette Ottesen er seneste eksempel på trafikvrede, der bliver til vold.

Der skal indsamles langt mere systematisk viden om vrede og aggressive trafikanter.

Den konklusion er Rådet for Sikker Trafik nået frem til efter flere episoder om voldelig adfærd blandt trafikanter.

– Der er ikke aktuelle tal på trafikvrede, men det skal der være, siger dokumentationschef Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik, der er ved at indlede et samarbejde med trafikforskningen på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Et eksempel er weekendens episode med svømmeren Jeanette Ottesen. Ifølge Ottesen blev hun og hendes kæreste overfaldet af en bilist, der syntes, hun kørte for langsomt.

Den slags episoder mener rådet, at der skal være mere opmærksomhed på i trafikforskningen.

– En ting er, at folk giver en fuckfinger eller råber. Noget andet er decideret truende adfærd, og når det udvikler sig til egentlige fysiske overgreb fra andre trafikanter.

– Det er gudskelov relativt sjældent, der sker trafikulykker på baggrund af dette, men det er ikke noget, der fremmer trafikglæden, siger Jesper Sølund.

Seneste tal om bilisters trafikvrede går helt tilbage til 2008, men en nylig undersøgelse foretaget af blandt andre FDM og Dansk Cyklistforbund viste, at mange motionscyklister oplever, at de bliver voldsomt generet af billister.

Derfor kan der være grund til at tro, at der stadig er et problem med, at bølgerne stadig går højt i trafikken både hos cyklister og bilister.

I Rådet for Sikker Trafik er man sikker på, at voldelige episoder oftest kan undgås.

– Det, vi oftest ser, er, at tingene eskalerer, og så ender det voldsomt. Der er det væsentligste at lade være med at få tingene til at eskalere, og vende den anden kind til, siger Jesper Sølund.

/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu