Nyt særpræget vejskilt er dukket op

27. maj 2019 11:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Der er en ganske særlig grund til, at skiltet nu er sat op.

Del:

“Storken er en dejlig flyver” synger Shu-bi-dua i sangen Danmark.

Men du skal passe på, hvis du kører i nærheden af storkereder. Så kan storkene nemlig flyve meget lavt.

Det fortæller Jess Frederiksen, formand for foreningen storkene.dk til Newsbreak.dk.

– Hvis reden står nær ved vejen, så kan man risikere, at de kommer meget lavt. Det er fordi storke ikke letter som almindelige fugle, men i stedet kaster sig ud fra reden for at få luft under vingerne. Dermed kan de komme i susende høj fart meget lavt ved jorden, siger Jess Frederiksen.

Artiklen fortsætter under denne video, der viser da det første storkepar i år landede i Danmark. Det var i februar ved Aakirkeby på Bornholm:

Og netop dette problem kan man opleve i Bækmarksbro i Vestjylland.

Massiv interesse

Siden et storkepar tidligere i år slog sig ned i området har Bækmarksbro nemlig fået nysgerrige gæster fra nær og fjern.

Så mange, at foreningen storkene.dk har opfordret Lemvig Kommune til at sætte skilte op.

– Familien Fjeldgren, der har storkeparret boende på deres ejendom, havde i den seneste tid bemærket så stor interesse for storkene, at der var brug for at sætte advarselsskilte op, før man kommer til storkereden. På den måde kunne der lægges en dæmper på farten, siger Jess Frederiksen.

Blot få dage efter henvendelsen fra Storkene.dk, havde Vej og Park i Lemvig Kommune fabrikeret og opsat advarselskilte, der nu er opstillet i vejkanten før man ankommer til storkereden Og det er de eneste skilte af den slags i Danmark.

– Nu ved alle forbipasserende, at man lige skal lette foden fra speederen og være opmærksom på storkekiggere på vejen – og så ellers bare nyde storkeparret, siger Jess Frederiksen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu