ANNONCE

DMI: Du skal passe på

28. december 2020 06:53 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vi er nu i en periode, hvor det er vigtigt at være ekstra opmærksom.

Den kommende tid bliver både kold og overskyet, og det er derfor vigtigt at være særlig påpasselig i trafikken. Især i de mørke timer, som der godt nok er mange af på denne årstid. Mindre mørkt bliver det ikke af, at der denne uge generelt bare er overskyet.

Således lyder den overordnede besked fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) mandag morgen. Vagthavende meteorolog Bolette Brødsgaard siger, at der sågar kan falde sne, fordi det bliver så koldt.

– Natten til tirsdag bevæger et lavtryk sig op fra Tyskland, som faktisk bare lægger sig over Danmark, siger hun. Lavtrykket dannes over det sydøstlige Tyskland og bevæger sig ifølge DMI mod “nord/nordvest ledsaget af regn og måske slud”.

Slud kan der også falde lokalt mandag morgen, hvor efterdønningerne af et skotskdannet lavtryk stadig fylder.

“Varm” start

Søndag var præget af kraftig blæst, der gjorde sig bemærket flere steder. Der var længe risiko for, at Storebæltsbroen skulle lukke for trafik i perioder, og helt personligt kostede blæsten en blomsterkrukke i forhaven.

Helt så meget tryk på bliver der ikke mandag, hvor dagen begynder med regn regn eller slud de fleste steder i landet, men som dagen skrider frem, bliver det tørt og efter ugens standard nogenlunde lunt med tre til fem grader.

– Det bliver en uge med forskellige variationer af overskyet, siger Brødsgaard. Allerede tirsdag kommer et udsving.

– Tirsdag bliver nok en decideret våd dag. Det begynder i det sydlige Danmark i løbet af morgenstunden med slud og måske tøsne, og så trækker det ellers opad, så hele landet får sig, siger hun til Newsbreak.dk.

Ser vi på temperaturerne går det én vej. Det er ned.

Så bliver det koldt

Lad os bare lige slå fast med det samme, at du nok ikke behøver finde børnenes – eller din egen – kælk frem fra skur eller kælder. Den slags snefald ser vi ikke noget til, men der er dog sandsynlighed for snefald denne uge.

– Når temperaturerne ligger omkring frysepunktet, og det samtidig er overskyet, så kan der jo falde slud og tøsne. Det skal man huske at være opmærksom på ude på vejene, hvor det kan være meget glat samtidig med, at det jo er mørkt, siger Brødsgaard.

Ifølge DMI er der optræk til dage, hvor dagtemperaturen kan nå helt ned omkring frysepunktet, men det er dog i nattens timer, at den virkelige kulde viser sig ansigt. For eksempel natten til nytårsaftensdag.

“Om natten ned mellem 2 graders frost og 4 graders varme”, skriver DMI. Selve nytårsaften og -nat endnu koldere med tre grader frost til tre grader i plus. Til gengæld vil det meste af ugen være vindsvag, og det betyder da også noget. Det ændrer sig dog mod weekenden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu