ANNONCE

Nu skal hun henrettes

25. december 2020 19:25 | Af: Claus Jessen, cj@newsbreak.dk

Lisa Montgomery blev dømt for at dræbe gravid kvinde og skære fosteret ud af kvindens mave.

Den eneste kvinde, der for øjeblikket sidder på dødsgangen i et føderalt, amerikansk fængsel, risikerer nu at blive henrettet efter en bestialsk forbrydelse.

Lisa Montgomery blev i 2004 kendt skyldig i at have stranguleret en gravid kvinde til døde. Bagefter skar hun det otte måneder gamle foster ud af kvindens mave og kidnappede barnet.

Den lille baby overlevede den dramatiske operation. Men Lisa Montgomery blev afsløret, og nu risikerer hun at blive henrettet, fordi præsident Donald Trump har fremrykket en række henrettelser af dømte mordere.

Advokater ramt af sygdom

Kvinden skulle have været henrettet 8. december, men datoen blev udskudt, fordi to af hendes advokater blev ramt af corona, mens de arbejdede på en ansøgning om benådning.

Justitsministeriet har bedt om at få den kvindelige morder henrettet 12. januar næste år i stedet, men det har den lokale dommer afvist, da det er i strid med reglerne, skriver den amerikanske TV-station CNN.

Dermed kan henrettelsen blive udskudt til, at Joe Biden er tiltrådt som præsident efter Donald Trump.

Det er uklart, hvordan Biden i givet fald vil stille sig til en henrettelse, som er berammet, før han er blevet udnævnt. Biden har dog tidligere udtrykt sin modstand mod henrettelser i amerikanske fængsler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu