Nu skal sølvet veksles til guld

27. januar 2013 09:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nu skal sølvet veksles til guld
Billede mangler

VM-skuffelsen fra finalen i Malmø i 2011 skal veksles til højeste karat i aften, når Danmark møder Spanien i Barcelona

 

Skuffelsen stod pinefuldt klart malet i Mikkel Hansens ansigt efter nederlaget i Malmø i VM-finalen i 2011 til Frankrig.

Sølvmedaljen fra præmieoverrækkelsen havde han ikke om halsen, da han mødte op til en eftersnak med pressen. Den lod han blive i omklædningsrummet.

– Det er mega svært at acceptere. Vi var så tæt på. Ja, det er bare noget lort, sagde den dybt skuffede VM-topscorer fra Danmark.

– Man vinder ikke sølv, vel? Man taber guld. Sådan er det jo, konstaterede han ærgerligt.

Knap et år senere i december 2011 gnavede skuffelsen over finale-nederlaget til Frankrig stadig i Mikkel Hansen.

– Jeg hader utrolig meget at tabe, og den der var ekstra hård. Frankrig har været en magtfaktor i lang tid, og for første gang synes jeg, de var på vej til at smide guldet. Så det var ekstremt ærgerligt, at vi ikke vandt. Næste gang, vi står i den situation, håber jeg, det er os, der er lidt klogere, sagde han i et interview med sporten.dk.

’Næste gang’ er i aften i Palau Sant Jordi i Barcelona, hvor et spansk hjemmehold venter i VM-finalen anno 2013. Og selv om Mikkel Hansen ind imellem har vundet guld ved EM i Serbien i januar 2012, bruger han nederlags-følelsen fra 2011 som motivation til aftenens finale mod Spanien.

– Selvfølgelig kan man bruge det til at motivere sig. Det håber jeg også, at folk gør. Ikke at man skal have den der hævntørstige fornemmelse. Det kommer der sjældent noget godt ud af. Når man gerne vil have hævn, så tænker man nogle gange i forkerte baner, og så tager man nogle dumme beslutninger. Det er ikke på den måde, man skal være motiveret. For mig at se skal det bare være én stor motivation for at vinde en titel. At vinde en titel på udebane mod et rigtig rigtig godt hold er vel en stor motivation i sig selv, siger Mikkel Hansen.

At et smerteligt nederlag kan være katalysator for en stor præstation, så man i semifinalen mod Kroatien fredag aften, hvor det var det 11 mål store nederlag til kroaterne ved sommerens OL i London, der tændte Mikkel & Co til en fabelagtig indsats.

– Jeg tror, folk havde lidt at bevise, efter vi tabte med 11 mål sidst. Jeg vil sige, at alle mennesker så rigtigt motiverede ud i den kamp og havde masser af energi at dele ud af. Det tror jeg er vigtigt for alle mennesker, at når man ser alle udstråle så meget energi, så bliver man på en eller anden måde påvirket positivt, siger den danske venstre back, der spillede samtlige 60 minutter mod Kroatien.

– Jeg var vel klar ligesom resten af holdet. Jeg synes, jeg er forholdsvis vant til at spille 60 minutter, så det var ikke hårdere end så meget andet. Det var en koncentreret indsats af hele banden. Alle var rigtig rigtig godt forberedt. Og det var fra første sekund af, siger Mikkel, der dog ikke forventer en lige så overbevisende sejr i aften, som 30-24 triumfen over Kroatien var.

– Nu må vi se. Vi spiller altså mod værtsnationen. Det bliver rigtig svært, ingen tvivl om det. Men det er også en kamp, hvor jeg tror på, at vi kan vinde. Men det handler om hårdt arbejde, og at alle er motiverede, som de var mod Kroatien. Og det handler om, at alle bevæger sig hurtigt såvel defensivt som offensivt. Vi skal være rigtig godt forberedt, som vi var fredag aften.

Mikkel Hansen har i øvrigt landskamp-jubilæum i aften, hvor han bliver medlem af klub 100. Hvilket kom lidt bag på ham, da sporten.dk fortalte ham det.

– Har jeg det? Er det nummer 100 i morgen (i aften, red.)? Det vil da være en fantastisk måde at fejre det på med guld, siger Mikkel Hansen, der ydermere finder motivation til kampen i det faktum, at en sejr over Spanien sikrer den første VM-titel til et dansk herrehold nogensinde.

– Selvfølgelig er det også motiverende. Men først og fremmest handler det bare for os om at vinde den kamp. Det er meget simpelt, fastslår den danske stjerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu