Nu sker det: DMI har sneen klar

2. december 2018 12:15 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Onsdag kan der falde rigtigt meget nedbør i Danmark - en stor del som tøsne eller slud, lyder det fra DMI.

Mangler der lige noget, før du for alvor kan komme i julestemning? Og er den ting, der mangler, noget der falder fra himlen som små, hvide drys?

Så skal du ikke vente meget længere – for på onsdag kan der falde sne, lyder den glædelige melding fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Ifølge vagthavende meteorolog Janne Hansen kommer der nemlig et lavtryk forbi, der kan byde på gode mængder sne:

– Onsdag er meget interessant. Situationen er den, at vi har et lavtryk, der skal passere Danmark. Alt efter, hvordan det kommer til at ligge, kan vi opleve en mængde sne eller slud, der går over i regn – men det er meget usikkert, hvor meget der kommer – og hvilken slags nedbør, det bliver, siger Janne Hansen til Newsbreak.dk.

Skulle onsdagen gå hen og skuffe, så ser det dog ud til at vi får endnu en chance meget snart – DMIs meteorolog Janne Hansen fortæller nemlig, at fredagens vejrsituation vil ligne onsdagens:

– Som det ser ud nu vil vi onsdag og fredag få perioder med slud og tøsne, der efterhånden går over i regn, siger Janne Hansen.

Får vi så også hvid jul?

Trods de hvide udsigter ser det dog ikke ud til, at juleaften bliver en snefyldt en af slagsen. DMIs Klaus Larsen aflyste nemlig hvid jul 2018 over for Newsbreak.dk tidligere på ugen:

– Den hvide jul er aflyst, sagde Klaus Larsen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Han understreger, at det selvfølgelig er svært at se så langt frem i krystalkuglen.

– Men sandsynligheden taler imod det, forsikrer han.

Og det har han ret i. Den hvide jul betegnes ved,  at mere end 90% af Danmark er dækket af sne den 24. december om eftermiddagen. Det skriver DMI på sin hjemmeside.

Her kan du også læse, at sneen skal være mere end en halv centimeter dyb.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu