ANNONCE

Nu sker det – sner det hos dig?

6. januar 2021 10:05 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Oplever du snevejret, så vis os det.

– Det er så småt ved at liste sig vestpå over Lillebælt.

Vagthavende meteorolog Trine Pedersen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) fortæller kort før klokken 10, at forventningen er, at langt det meste af landet får snevejret at se og føle onsdag.

– Jeg er ret overbevist om, at Bornholm ikke får sne, men ellers ser det ud til, at det meste af landet får sne. Jeg forventer, at det over middag har nået Vendsyssel, siger hun om snevejret, der arbejder sig fra sydøst mod nordvest.

Det store spørgsmål er umiddelbart, hvor meget af den ventede nedbør der egentlig munder ud i faktisk sne. Optimalt set kan det blive hele 10 centimeter nogle steder.

Sjælland – herunder København – har allerede været besøgt af sneguderne, fremgår det tydeligt at billedmateriale. Det bekræfter også Tine Pedersern for Newsbreak.dk.

– Generelt tegner det til, at jylland får mere holdbart snevejr, mens det omkring kysterne og mere østpå nok mest bliver slud og regn, siger hun.

Temperaturerne ligger omkring frysepunktet både i dag- og nattetimerne, så fronten, der kommer fra Polen og har tænkt sig at blive hængende, får gode betingelser for, at snefaldet kan fortsætte i de kommende dage – omend sporadisk.

I galleriet over artiklen kan du se en række billeder af snefald i Danmark – har du selv flere, så send dem gerne til Newsbreak.dk på e-mail: redaktion@newsbreak.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu