ANNONCE

Nu slutter festen

22. august 2020 08:38 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Fester i lejede Airbnb-boliger under lockdown har skabt bekymring for smittefare i flere lokalsamfund.

Nu slutter festen
Det er slut med at holde fester i boliger udlejet gennem Airbnb, oplyser den populære udlejningstjeneste. (Arkivfoto). Foto: Lionel Bonaventure/AFP

Airbnb forbyder nu fester i deres boliger overalt i verden. Det sker i et forsøg på at overholde begrænsningerne for sammenkomster under coronapandemien.

Fremover må der derfor maksimalt bo 16 mennesker i en bolig, dog med få undtagelser for visse steder.

Det oplyser Airbnb i en erklæring, skriver britiske BBC.

– At indføre et globalt forbud mod fester og begivenheder er til gavn for folkesundheden, skriver boligudlejningsportalen.

Fester i Airbnb-boliger under nedlukning har fået foreningen for Bed and Breakfast (B&B) i Storbritannien til at advare om, at festerne sætter lokalsamfundene i fare.

Foreningen oplyser, at den vil retsforfølge gæster og værter, der bryder reglerne.

Ifølge Airbnb forbyder 73 procent af portalens værter fester i deres boliger. Dog tillader nogle værter mindre fester såsom baby showers og fødselsdagsfejringer.

Airbnb erkender, at nogle gæster har valgt at “bringe bar- og klubopførsel med hjem til boliger, der nogle gange er lejet gennem vores platform”.

– Vi mener, at sådan en adfærd er utroligt uansvarlig. Vi ønsker ikke den type forretning. Enhver, der engagerer sig i eller tillader sådan en adfærd, hører ikke hjemme på vores platform, skriver Airbnb videre ifølge BBC.

Airbnb oplyser i en mail til Ritzau, at portalen ikke har nogen tal på, hvor mange boliger i Danmark, der har husregler mod fester.

Den kan heller ikke oplyse, hvor mange der eventuelt vil blive ramt af loftet på 16 personer i Danmark.

Inden festloftet kom, havde boligportalen indført andre regler for værter og gæster som følge af coronakrisen.

Tidligere i august forbød Airbnb unge under 25 år i Storbritannien at leje hele hjem. Det skete efter succesfulde pilotforsøg i Canada og USA.

Ligesom andre aktører i rejsebranchen har Airbnb været hårdt ramt under pandemien.

Ikke desto mindre oplyste portalen i juni, at den havde oplevet en “opblomstring” i antallet af bookinger.

Og onsdag oplyste den populære udlejningstjeneste med base i San Francisco, at den har ansøgt amerikanske regulatorer om at blive børsnoteret.

Antallet af aktier samt pris er endnu ikke blevet fastsat, oplyste selskabet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Lejer DU ud?

Ifølge skat.dk skal du betale skat af dine indtægter fra deleøkonomi, hvis du udlejer din bolig en del af året.

Det samme er gældende hvis du udlejer et eller flere værelser. Hvis du udlejer værelser i under 30 dage, så kan du risikere at skulle betale moms.

Hvis du bytter bolig med et andet par i forbindelse med for eksempel en ferie, så skal du betale skat for den værdi den bolig, du bytter dig til, har.

Du kan vælge mellem to typer fradrag: Et bundfradrag og et regnskabsmæssigt fradrag. Skat.dk oplyser, at de fleste bruger bundfradraget, da dette er den nemmeste løsning, da du kun skal betale skat af lejeindtægten, der overskrider bundfradraget.

Hvis du udlejer din bolig som for eksempel en del af et bed and breakfast, hvor lejeren skal betale for måltider eller sengelinned, så skal du også betale skat af den fortjeneste, som du opnår.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu