ANNONCE

Nu starter opklaringen: Dyr sportsbil raseret

27. januar 2020 19:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet takker for alle henvendelser. Nu starter opklaringsarbejdet vedrørende et spektakulært trafikuheld lørdag.

I weekenden vakte det særdeles stor opsigt, da en McLAren Spider 650s udbrændte på Åsumvej i Odense-bydelen Vollsmose. Forinden var flere træer blevet påkørt.

Se video hos Local Eyes

Uheldet skete lørdag, og søndag gav politiet over for Newsbreak.dk tydeligt udtryk for, at udgangspunktet var, at føreren af den hundedyre sportsvogn havde kørt for stærkt – og måske også uansvarligt.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Derfor efterlystes vidner, der havde set, hvad der var foregået forud for selve uheldet. De vidner skulle politiet bruge til at be- eller afkræfte egen teori.

– Sådan en bil kører jo i udgangspunktet ikke bare ind i et træ af sig selv, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi tror, uheldet skyldes måden bilen er kørt på – herunder hastigheden, sagde vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi søndag, da Newsbreak.dk efterlyste vidnerne.

Mandag middag havde blot et enkelt vidne meldt sig, men nu tyder det på, der er sat skub i det. I hvert fald siger Fyns Politi på Twitter tak til de, der nu har henvendt sig.

“Vi takker for de mange henvendelser, og vi har nu tilstrækkeligt med vidner til sagen”, skriver politiet.

Gik så galt det kunne

Nu begynder selve efterforskningen så, der blandt andet indebærer biltekniske undersøgelse såvel som brandundersøgelser. Ingen kom til skade i uheldet.

Blandt andet skal vidnernes fortællinger stykkes sammen og sammenholdes, så politiet kan få svar på, hvad der har forårsaget den spektakulære bilbrand.

Den milliondyre sportsvogn kom kørende ad Åsumvej fra Åsum mod Odense, da føreren – en 30-årig mand fra Vejle – pludselig mistede herredømmet over bilen og ramte et vejtræ.

Så udvikler sig en eksplosiv brand, og særligt en detalje har været medvirkende til, at branden bredte sig med lynets hast, fortalte Christian Holm, vagthavende indsatsleder ved Beredskab Fyn i Odense til Newsbreak.dk lørdag.

– Sådan en sportsvogn er lavet af alt andet end stål, og sådan noget kulfiber og aluminium får bare branden til at udvikle sig voldsomt, sagde indsatslederen.

Heldigvis lykkedes det for føreren og hans passager – en 24-årig odenseaner – at komme ud af bilen, inden den for alvor brød i brand. Ellers var det gået helt galt.

Branden blev anmeldt klokken 13.26 lørdag, og både træ og asfalt, hvor bilen holdt og brændte blev ødelagt af de voldsomme flammer, lød det fra Christian Holm.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu