Nu stiger antallet af boliger til salg

13. marts 2013 09:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nu stiger antallet af boliger til salg
Billede mangler

Kalenderen siger »forår« og det er traditionelt en tid, hvor boligmarkedet blomstrer op. I februar voksede boligmarkedet da også med 788 boliger til salg i forhold til den foregående måned, oplyser Realkreditrådet, som angiver to årsager til stigningen: Dels forsvinder der færre boliger fra ejendomsmæglernes salgslister, dels kommer der flere nye boliger sat til salg.

Men trods stigningen er det i øjeblikket stadig 4.951 færre ejerboliger til salg i forhold til samme tidspunkt sidste år. Udbuddet fordeler sig på 39.749 parcel- og rækkehuse, 6.967 ejerlejligheder og 11.066 fritidshuse.

»Der er flere ting, der påvirker boligmarkedet lige nu. Vi er dels på vej ind i forårsmånederne, hvor der traditionelt sættes flere nye boliger til salg. Samtidig står vi i en situation i flere af landets store byer, hvor ejerlejligheder til salg så småt er ved at være en mangelvare. Det kan være med til at få nye sælgere på banen. Der er da også tendens til, at stigningen er størst på ejerlejlighedsmarkedet i de store byer,« kommenterer Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, tallene.

Set i den store sammenhæng er boligmarkedet skrumpet i løbet af den seneste halvandet år – men fra et rekordhøjt niveau i 2011. Men der er tale om en skæv udvikling siden da, hvor der i dag står relativt få ejerlejligheder til salg, mens udbuddet af huse stadig ligger på et højt niveau i historisk sammenhæng.

Udbudspriserne er steget i takt med, at udbuddet af ejerlejligheder er faldet. Den gennemsnitlige prisstigning for hele landet ligger på 4,5 procent svarende til, at udbudsprisen på en ejerlejlighed på 90 kvm. er øget med knap 85.000 kroner over det seneste år. Til gengæld er udviklingen gået den anden vej for huse, så et gennemsnitligt hus på 150 kvm. er faldet med knap 45.000 kroner i udbudspris det seneste år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu