Nu stiger prisen på realkreditlån igen

12. september 2013 11:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nu stiger prisen på realkreditlån igen
Billede mangler

Nu hæver Nordea Kredit også priserne på at vælge flekslån og afdragsfrihed. Ifølge en meddelelse fra finanskoncernen hæves priserne på både nye og eksisterende lån med variabel rente og afdragsfrihed fra 1. januar.

»Ændringen sker med baggrund i behovet for at reducere refinansieringsrisikoen og for at skabe en bedre sammenhæng mellem bidrag og øvrige risici,« lyder begrundelsen, som er hørt før fra de realkreditinstitutter, der over de seneste par år har hævet deres priser.

Foruden de hævede bidragssatser hæver Nordea Kredit også de såkaldte kursskæringer, som er den bid af kagen, som koncernen tager til sig selv, når flekslån skal rentetilpasses.

»Kursskæringen ved refinansiering af rentetilpasningslån hæves fra 0,2 til 0,3 kurspoint, mens der for øvrige lån med refinansiering indføres kursskæring på 0,2 kurspoint,« hedder det i meddelelsen.

De fastforrentede lån får ikke højere priser.Frem til 31. oktober kan kunder med de lån, der rammes af prisstigningerne, lægge deres lån om uden omkostninger.

Det gælder, hvis afdragsfrihed fravælges på rentetilpasningslån, eller der skiftes fra etårige eller toårige flekslån til treårige eller femårige flekslån. Desuden gælder det, hvis afdragsfrie lån med fast rente eller såkaldt renteloft omlægges til lån med afdrag – dog ikke ved skift til rentetilpasningslån.

Omlægningen koster dog stadig den offentlige tinglysningsafgift.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu