ANNONCE

Nu stilles der nye krav til nye biler

20. maj 2020 21:15 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Formålet er at gøre biler mere sikre.

Nu stilles der nye krav til nye biler
Euro NCAP stiller større krav til fremtidens biler. Foto: FDM.

Bilproducenter har gode grunde til at jagte en topkarakter hos Euro NCAP, der tester sikkerheden i nye biler.

Dels er det god reklame for en bil, at den scorer mange NCAP-stjerner, dels er biler med mange NCAP-stjerner sikre for dem, der kører i dem, og ifølge FDM skal sikkerheden i fremtidens biler nu øges.

FDM skriver således i en pressemeddelelse, at Euro NCAP skærper kravene for, hvad en bil skal kunne for at opnå topkarakter.

Sådan ser fremtiden ud

I fremtiden bliver en bil testet ved, at den bliver ramt af en mobil testbarriere, der bevæger sig mod og rammer bilen med samme hastighed som køretøjet.

Derudover får en ny testdukke, ved navn THOR, en plads i bilen, og de to tiltag skal give et mere præcist billede af, hvordan personer i bilen bliver beskyttet under en ulykke, og om den testede bil rammer en modkørende bil “unødigt hårdt.”

Euro NCAP har varslet flere tiltag end det, og det hele får ros af FDM.

”Det er glædeligt at se, at den nye test bedre afspejler virkeligheden på vejene, og er med til at øge sikkerheden. Ikke bare for dem, der sidder i bilen, men også for dem, der evt. måtte blive involveret ind i en ulykke,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, i pressemeddelelsen.

Ny teknologi

Ny teknologi i nye biler bliver også målt i fremtiden. Både sikkerheds- og assistentsystemers effektivitet måles, ligesom NCAP nu vil kigge på, hvor gode systemer, der overvåger opmærksomhed og træthed hos føreren, er.

”Uopmærksomhed er en medvirkende årsag i alt for mange trafikulykker. Derfor er det positivt, at Euro NCAP’s skærpede krav til nye biler nu også omfatter overvågning af førerens opmærksomhed under kørslen, ligesom ansvaret for sikkerheden omkring bløde trafikanter er en naturlig udvidelse af bilernes sikkerhedszoner,” siger Søren W. Rasmussen og tilføjer:

”Selvom Euro NCAP gennem årene løbende har skærpet kravene til sikkerheden i biler, har bilproducenterne formået at følge med til gavn for trafiksikkerheden for både bløde og hårde trafikanter. Det har vi naturligvis en forventning om, at de forsat vil gøre.”

Coronavirus covid-19 har gjort, at forårets planlagte euro NCAP-test er udskudt, men årets første test forventes klar efter sommerferien.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu