ANNONCE

Melania Trump tager bladet fra munden

11. januar 2021 19:54 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Melania Trump vil ikke finde sig i personangreb efter bøllers stormløb mod Kongressen i sidste uge

Melania Trump tager bladet fra munden
En vred Melania Trump går i rette med beskyldninger. (Foto: REUTERS/Hannah McKay)

USA’s førstedame, Melania Trump, udtaler sig nu om sidste uges voldsomme uroligheder i Washington D.C., hvor aggressive Trump-tilhængere stormede Kongressen.

“Jeg er skuffet og modløs over det, der skete i sidste uge”, lyder det fra førstedamen i en længere udtalelse på Det Hvide Hus’ hjemmeside.

“Jeg finder det skammeligt, at der i forbindelse med de tragiske begivenheder har været ondsindet sladder, uberettigede personlige angreb og falske beskyldninger rettet mod mig – fra folk, der forsøger at gøre sig relevante og har en agenda. I denne tid bør der være fokus på, at vores nation og medborgere skal hele. Situationen må ikke udnyttes til personlig vinding”, fortsætter Melania Trump.

Formentlig henviser hun til mediet CNN, som har beskrevet, at førstedamen mentalt er tjekket ud af sin rolle og var i gang med en fotooptagelse i Det Hvide Hus, imens optøjerne stod på. CNN’s historie er baseret på anonyme kilder.

Og så har Melania Trumps forhenværende assistent, Stephania Winston Wolkoff, anklaget sin tidligere arbejdsgiver for “at have blod på hænderne” i forbindelse med stormløbet mod Kongressen.

Under beskydning

De anklager går Melania Trump altså i rette med i mandagens udtalelse.

Førstedamen er ikke den eneste, der har været udsat for beskyldninger efter sidste uges optøjer. Hendes mand, præsident Donald Trump, er under heftig beskydning. Fra flere sider bliver han anklaget for at have opildnet til optøjerne.

Toppolitikere fra Kongressen er i disse dage i færd med at tage stilling til, om der skal rejses en rigsretssag mod præsidenten, og hvorvidt han eventuelt skal afsættes før tid.

Stop volden

Fire demonstranter samt en politibetjent mistede livet under angrebet på kongresbygningen. Nu skal den amerikanske nation hele – på en civiliseret måde, lyder det fra Melania Trump.

“Vær ikke i tvivl: Jeg fordømmer helt og aldeles den vold, der foregik ved Kongres-bygningen. Vold er aldrig acceptabelt”, understreger hun.

Præsidentfruen beder bøllerne om at stoppe volden. Og hun opfordrer amerikanerne til at bruge den næste tid på forsoning og på at forsøge at sætte sig ind i hinandens synspunkter.

“Det er inspirerende at se, at så mange har fundet passion og entusiasme i valget, men det må aldrig udvikle sig voldeligt. Vores vej frem er at mødes og finde det, vi har til fælles med hinanden, være det venlige og stærke folk, som jeg ved, at vi er”, skriver Melania Trump.

“Vi må lytte til hinanden og fokusere på det, der forener os, og hæve os over det, der adskiller os”, fastslår hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu