Nu tager Skat penge fra næsten 400.000 danskere

12. april 2019 15:36 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Den besked betyder færre penge. Kort og godt.

Du har måske budgetteret med et bestemt antal kroner. Det har din bank måske endda også. Eller hvad med konen, manden eller børnene.

3.500 danskere må nu kigge langt efter det kendte tal med to streger i bunden af lønsedlen: Det bliver nemlig mindre.

Der er dog en god grund – og den vil man som sådan selv have haft indflydelse på.

Det er Gældsstyrelsen, der er en del af skatteforvaltningen under Skatteministeriet, en form for statslig inkasso, der nu kan gøre udlæg i din løn. Det betyder altså, du skal have gæld til det offentlige, som Gældsstyrelsen ad den vej vil inddrive.

Det skriver dr.dk.

Ikke noget nyt

Lønindholdelse er ikke et nyt fænomen, men problemer med it-systemer har haft sat det på hold. Nu er den pause slut.

– Lønindholdelse er et stærkt værktøj, for der tager vi pengene, inden de er kommet til udbetaling, siger Lars Nordahl Lemvigh, direktør for Gældsstyrelsen, dr.dk.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen)

Fakta

Modregning/lønindholdelse

• I Region Hovedstaden har skyldnerne i gennemsnit fået modregnet det største beløb. I alt har 121.000 danskere fået modregnet 367 millioner kroner. Det svarer til, at hver skyldner har fået modregnet gæld for 3.035 kroner

• Til sammenligning har skyldnere i Region Nordjylland fået modregnet det mindste beløb. Her har cirka 36.000 danskere fået modregnet 97 millioner kroner

• Det svarer til, at skyldnerne i gennemsnit har fået modregnet gæld for 2.700 kroner

Kilde: dr.dk

I marts og april har Gældsstyrelsen udsendt 3.500 varslinger om lønindholdelse.

Ifølge dr.dk forventer Skatteministeriet dog kun at kunne få cirka en femtedel af det skyldige beløb tilbage, nemlig 27 milliarder kroner.

Modregnet på årsopgørelsen

Der var også den del danskere – helt nøjagtigt 372.000 – der ikke fik (eller får) overskydende skat tilbage. Her blev der nemlig også modregnet.

“Aktuelt er der modregnet for cirka 1 milliard kroner. Det forventes at stige til cirka 3 milliarder kroner, når hele modregningen er gennemført”, oplyser Gældsstyrelsen på sin hjemmeside.

– At vi er i stand til at modregne gæld i udbetalingen af overskydende skat er et udtryk for, at vi er på rette vej med at genoprette gældsinddrivelsen i Danmark. Vi har gennemført en massiv oprydning i gældsposterne for at styrke inddrivelsen, siger Lars Nordahl Lemvigh.

Pengene går til at dække ubetalte regninger som for eksempel restskat, bøder og underholdsbidrag fra tidligere år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu