Nu tager vejret en helt vild drejning

5. december 2018 14:45 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Du kan godt begynde at vænne dig til en helt ny virkelighed.

Vejret onsdag har været ganske gennemsnitlig, men herfra går det kun én vej. Og hvis du elsker at hoppe i vandpytter og klæde dig ud i regntøj, så bliver du glad. Er du derimod typen, der afskyr regn og alt, hvad der hertil hører, ja, så vil du ikke se frem til de kommende dage og weekenden.

I hvert fald ikke hvis du skal tro Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

– Det starter allerede omkring midnat og spreder sig i løbet af natten, så vi vil opleve regn. Det bliver en gang udbredt regn, der spreder sig til hele landet torsdag. Men i løbet af torsdagen, der forsvinder regnen lidt igen, men vil stadig være i småtingsafdelingen, forklarer Anja Bodholdt.

Men hvor torsdagen er tilforladelig og temperaturen kan snige sig op til ti grader, så vil fredagen derimod være en helt anden størrelse.

Irriterende og surt

På fredag vil danskere landet over nemlig opleve, at solen forsvinder, mens der vil være overskyet over det meste af landet. Temperaturen vil ellers nå op mod de 10 grader, som man også oplevede torsdag, men ved Vesterhavet kan man opleve, at der kommer op til hård vind.

– Regnen gentager sig natten til fredag. Og vi kan ligeså godt sige det – fredag ser temmelig våd ud. Fredag vil man skrue op for temperaturen. Blæsten vil føles irriterende og surt. Det vil ikke føles som frostgrader, men blot blæsende, siger Anja Bodholdt.

Og fredag forventer DMI, at der vil komme mellem otte og 14 millimeter regn. Det er særligt de sydlige egne i landet, der kan se frem til et skyl af de store. Og hvis du drømmer om at se solen, så må du vente lidt, mener Anja Bodholdt.

– Der er håb for at se solen igen søndag, forklarer hun.

Søndag skulle regnen nemlig aftage igen. Men samtidig med at regnen aftager, så vil vejret igen blive koldere. Temperaturen går nemlig fra de op mod 10 grader og tilbage mellem 3 og 7 grader.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu