ANNONCE

Nu træder denne regel i kraft for hundeejere

29. september 2020 11:00 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det sker 1. oktober.

Fra 1. oktober er det igen muligt at have hunden med på stranden uden snor.

Dog skal hundejere være opmærksomme på, at reglen gælder mange steder, men der findes enkelte strande, der ikke tillader det.

Det har Dyrenes Beskyttelse tidligere beskrevet i en pressemeddelelse.

Slip hunden fri

Generelt er anbefalingen fra Naturstyrelsen, når hundeejere bevæger sig ud i naturen, at hunden er i snor.

Men på de fleste strande ved de danske kyster er det fra oktober til marts lovligt at gå tur med hunden uden snor. Det giver hunden mulighed for at få mere motion.

– Stranden byder på både på nye opdagelser og masser af motion, men netop derfor er det også vigtigt at have fuld kontrol over den. For en løs og ukontrolleret hund stresser de vilde dyr langs kysten og kan endda også skræmme andre strandgæster, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Gælder ikke alle strande

Der er kun tale om flere strande, dermed kan hundeejere ikke være sikre på, at lige netop den strand, de gerne vil benytte, mener, at det er okay.

For ved flere kyster gælder reglen ikke. Derfor opfordres hundeejere til at læse skiltene ved de danske kyster grundigt, før de slipper hunden løs.

Ved enkelte strande er det faktisk slet ikke lovligt at lufte sin hund. Det skal hundeejere også holde øje med.

Generelt anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at hundeejere har trænet deres hund så grundigt, så den altid kommer, når der gives signal. Det sikrer nemlig en god oplevelse for alle, skulle hundeejeren slippe sin hund løs.

I galleriet ovenfor kan du læse om reglerne, du skal overholde, når du tager din hund med ud i naturen.

Lær din hund at elske vand

Har man en hund, der helst undgår vandet, kan man godt lære den at blive en rigtig vandhund med gradvis tilvænning.

Det skriver Agria Dyreforskring i en pressemeddelelse:

– Først og fremmest er det vigtigt, at man tager det stille og og roligt og ikke tvinger hunden til noget, den ikke har lyst til. Hvis hunden føler sig presset eller stresset, så kan oplevelsen ved vandet have den modsatte effekt, siger Tine Antvorskov.

Ifølge Tine Antvorskov er det er god idé at vælge en strand, hvor der en god sandstrand, uden store sten, så hunden kan gå ud i vandet uden at skulle springe direkte i. En god nybegynder-strand er plan og åben, så hunden har nemt ved at orientere sig og bestemme tempoet.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu