ANNONCE

Nu truer Facebook: Vil forbyde delinger

1. september 2020 10:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Facebook vil forbyde deling af nyheder i Australien, hvis ny medielov om betaling for nyheder bliver til lov.

Den amerikanske techgigant Facebook truer med at blokere brugere og medier i Australien for at dele nyheder på det sociale medie, hvis regeringen i Australien gennemfører et lovforslag om, at Facebook og Google fremover skal betale lokale medier for indhold.

– Det er ikke med vores gode vilje, men det er den eneste mĂĄde at beskytte os mod et udfald, som trodser enhver logik og pĂĄ langt sigt vil skade, ikke hjælpe, Australiens nyheds- og mediebranche, skriver Facebooks direktør for Australien og New Zealand, Will Easton, i et indlæg tirsdag.

– Hvis forslaget bliver lov, sĂĄ vil vi modvilligt stoppe med at tillade udgivere og personer i Australien at dele lokale og internationale nyheder pĂĄ Facebook og Instagram, fortsætter han med reference til de to Facebook-ejede platforme.

Australiens finansminister, Josh Frydenberg, understreger i et modsvar, at regeringen ikke lader sig pĂĄvirke af trusler – “uanset, hvor de kommer fra”.

– Australien laver love, som fremmer vores nationale interesser, siger han.

Finansministeren tilføjer, at den foreslåede lov vil styrke landets mediebranche, der generelt har det økonomisk svært.

Forkert opfattelse

Men Will Easton hævder, at forslaget er udtryk for en helt forkert opfattelse af internettes “dynamik”. Derfor vil det ende med at ramme de selvsamme medieorganisationer, “som regeringen forsøger at beskytte”.

– Det mest uforstĂĄelige er, at Facebook ville blive tvunget til at betale nyhedsorganisationer for indhold, som udgiverne frivilligt lægger pĂĄ vores platforme og til en pris, som ignorerer den økonomiske værdi, vi tilfører udgiverne, siger han.

Lovforslaget har i første ombæring fokus pĂĄ Google og Facebook – to af verdens rigeste og mest magtfulde virksomheder – men kan senere komme til at omfatte alle digitale platforme.

Medier i Australien støtter regeringens udspil, som ventes at blive vedtaget senere i år.

Fakta

Børn og sociale medier: Fuldt fokus er påkrævet

Sex og Samfund har tidligere fokuseret på børns ageren på de sociale medier og givet gode råd om det. Det kan de læse mere om i denne artikel:

Børn skal lære at passe på sig selv på de sociale medier

At de sociale medier er vigtige for børn og unge, er det nok de færreste, der er i tvivl om – blandt andet får unge primært deres nyheder fra sociale medier, hvilket du kan læse mere om i denne artikel:

Unge fĂĄr deres nyheder fra sociale medier.

Det er ikke kun børn og unge, der er udsatte, når de bevæger sig ud på de sociale medier. Newsbreak.dk har tidligere skrevet om, hvordan også mange kvinder oplever chikane på Facebook, Instagram og så videre. Se artiklen herl:

Er du kvinde og pĂĄ sociale medier? SĂĄ skal du passe pĂĄ dette

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu