ANNONCE

Eks-konge vil hjem fra eksil af én årsag

9. december 2020 13:09 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Eks-kong Juan Carlos vil gerne hjem til Spanien for at holde jul. Men ikke for enhver pris.

I starten af august måned i år valgte den 82-årige spanske eks-kong Juan Carlos i nattens mulm og mørke at forlade sit hjemland for i stedet at søge i selvvalgt eksil i De Forenede Arabiske Emirater.

Det skete efter hans popularitet i befolkningen nærmest var skrumpet ind til at være ikke eksisterende på grund af vedvarende anklager om korruption og en række aldeles tvivlsomme, økonomiske transaktioner for egen vindings skyld.

Men nu åbner eks-kongen ifølge flere forskellige medier op for at returnere til Spanien i nogle dage for at holde jul sammen med familien. Dog på betingelse af, at det kan ske med samtykke fra hans søn, kong Felipe VI, samt regeringen. Det skriver Royal Central.

Det ligger angiveligt Juan Carlos meget på sinde ikke at bære unødig brænde til bålet i befolkningens i forvejen ulmende utilfredshed med kongehuset.

Påstande om korruption har hvirvlet rundt om eks-kongen i flere år og tilbage i juni måned kom det frem, at den spanske højesteret har indledt en undersøgelse af hans involvering i en jernbanekontrakt i Mellemøsten.

Det har kong Felipe VI taget konsekvensen af ved at afstå fra al personlig arv fra sin far.

Efter sin beslutning om at forlade Spanien forblev eks-kong Juan Carlos opholdssted hemmeligholdt i et par uger, hvilket igen førte til yderligere spekulationer og mere kritik.

Ifølge Royal Central har hverken kong Felipe VI eller repræsentanter fra regeringen udtalt sig om sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu