ANNONCE

Nu vil rådmanden helt af med nosserne

27. april 2021 09:47 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Bünyamin har fået nok af Henriks nosser. Han er dog villig til at finde en pragmatisk løsning

Se flere fotos i billedgalleriet herover

De store nosser er blevet slæbt rundt i Aarhus, og nu er rådmand Bünyamin Simsek ved at være godt gammeldags træt af dem. Først blev de vist frem på Godsbanen ved Aarhus Hovedbanegård og nu ligger de til skue på Kongevejen i Aarhus, hvor Skovguden Pan plejede af stå. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Og der har været stor kamp om klunkerne i Aarhus Kommune. Kunstværket “Balls Tell it All” blev indviet på Godsbanen i foråret 2019. Her blev feminist Trine Rytter Andersen voldsomt ophidset ved synet af de gyldne testikler, og krævede Godsbanen kastreret omgående.

Det er direktør for Kulturproduktionscentret Godsbanen, Henrik Dybbøl, der viser sine nosser frem i kommunen. Søndag flyttede han dem i nattens mulm og mørke. Men nu vil rådmanden have dem fjernet.

– Vi kan ikke have, at folk sætter skulpturer op i naturen uden at spørge os først. Vi har også et billedkunstudvalg af fagfolk, som skal tages med på råd, når vi placerer skulpturer. Om den kan placeres et andet sted, vil jeg tale med udvalget om. Jeg forstår ikke, at Dybbøl ikke har spurgt os først om en placering, og tirsdag bliver han kontaktet af forvaltningen i Teknik og Miljø og bedt om at fjerne skulpturen, siger rådmanden, der tilføjer, at han er indstillet på en pragmatisk løsning, siger rådmand Bünyamin Simsek til Aarhus Stiftstidende.

Flytter dem

Kunstværket er skabt af nordjyden Henrik Busk Andersen, som valgte at overdrage skulpturen til Henrik Dybbøl. Skulpturen er dog blevet fjernet fordi, Dybbøl har opsagt sin stilling hos Godsbanen og han skal fra første maj arbejde hos Børns Vilkår.

Det er også årsagen til at han vælger at flytte sine nosser ud i Kongelunden. Han lover dog, at de ikke bliver liggende der, hvis ingen byrådet ikke vil have dem der.

– Jeg morer mig over at lave fis, og hvis jeg bliver bedt om at fjerne “Nosserne”, gør jeg det, siger Flemming Dybbøl til mediet.

Han lover, at han nok skal tage dem med sig, men det er endnu ikke besluttet, hvor de nu skal ligge.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu