ANNONCE

Ny afgift plager forsikringsbranche

13. februar 2012 09:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ny afgift plager forsikringsbranche
Billede mangler

Når en dansker modtager erstatning for en arbejdsskade skal forsikringsselskabet samtidig betale en afgift på 13 procent af erstatningen.
Sådan lyder et nyt lovforslag fra regeringen. Men brancheorganisation Forsikring & Pension (F&P) mener ikke, forslaget vil virke efter hensigten. Det skriver Jyllands-Posten.
Regeringen satser på, at virksomhederne vil passe bedre på deres medarbejdere, fordi forsikringsselskaberne hæver præmien som følge af den nye afgift.
Men de virksomheder, der sløser med sikkerheden, bliver ikke ramt, lyder kritikken.
“Man vil ikke kunne mikrotarifere på det niveau. Der vil ikke være nogen sammenhæng mellem dem, der har ulykkerne, og dem, der kommer til at betale,” siger Hans Reymann-Carlsen, der er underdirektør i F&P, til Jyllands-Posten.
På Københavns Universitet tvivler Mogens Steffensen, der er professor i forsikringsmatematik, også på, at afgiften har en effekt.
“Det er et mærkeligt forsøg på politisk indblanding på et område, som man ikke har umiddelbar politisk kontrol over. Via lovforslaget prøver man at styre forsikringsselskabernes produkter og priser politisk, men det kan ikke blive andet end en opfordring til forsikringsselskaberne,” siger han.
Forslaget er i høring indtil 2. marts. Afgiften skal indføres fra 1. september næste år ifølge forslaget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu