Ny aftale giver udkantskommuner 400 millioner

16. maj 2012 15:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ny aftale giver udkantskommuner 400 millioner
Billede mangler

Rige kommuner i Nordsjælland skal betale 400 millioner kroner mere til fattige kommuner i Udkantsdanmark, så de får bedre råd til at klare sager om svigt af børn.
Det ligger fast, efter at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) onsdag blev enige med Enhedslisten om en udligningsreform, der omfordeler penge mellem kommunerne.
– Aftale om justering af udligning med EL: mere rimelig social profil og 400 mil fra større byer til landområder. Glad!, skriver økonomiminister Margrethe Vestager (R) på Twitter fra forhandlingslokalet.
Aftalen er kommet på plads, efter at Margrethe Vestager er blevet beskyldt for forligsbrud af oppositionen.
Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti mener, at der er forlig på området, hvilket på Christiansborg betyder, at der skal være enighed mellem alle forligspartierne for at ændre noget på denne side af et folketingsvalg.
Men det afviser Margrethe Vestager, som mener, at hun hele tiden har fastholdt, at hun har frie hænder til at indgå en smal aftale med Enhedslisten.
De Konservative var så utilfredse med det udspil, Margrethe Vestager havde lagt frem, at de forlod forhandlingerne. Det fik V og DF til at følge efter, hvorfor regeringen forhandlede aftalen på plads med Enhedslisten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu