ANNONCE

Ny bølge af overbevisende fupopkald: Pas på, de taler dansk!

17. oktober 2018 12:57 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Flere politianmelder danske svindlere, der stjæler personlige oplysninger via mobilopkald

Flere personer er den seneste tid blevet snydt til at udlevere deres NemID og bankoplysninger over et mobilopkald.

Hidtil har det været engelsktalende bagmænd, men nu er svindlerne begyndt at ringe op på dansk, og i en håndfuld tilfælde er det lykkedes telefonsvindlerne at stjæle op imod 60.000 kroner.

Det skriver DR Syd.

Syd- og Sønderjyllands Politi har de seneste tre måneder modtaget flere anmeldelser af dansktalende svindlere, fortæller Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver hos Syd- og Sønderjyllands Politi, til DR Syd.

– Det nye er, at svindlerne ringer op og snakker dansk. De udgiver sig for at være fra kommunen eller fra banken for at få fat i borgernes personlige oplysninger, siger hun til DR Syd.

Denne type kriminalitet, hvor svindlerne gemmer sig bag telefonrøret, kommer i bølger. Selvom svindlerne nu snakker dansk, er det ikke ensbetydende med, at de er nemmere at afsløre, fortæller Jan Kaastrup, der er it-ekspert fra CSIS Group, til DR Syd.

– Det er desværre ret nemt for svindlerne at få det til at ligne, at de ringer fra et andet nummer end det, de rent faktisk ringer fra. Eksempelvis så nummeret ligner ét fra kommunen, siger han til DR Syd.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu