ANNONCE

Ny børnepakke giver ingen garantier

10. september 2012 09:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ny børnepakke giver ingen garantier
Billede mangler

Det er “utrolig positivt”, at Socialminister Karen Hækkerup (S) har afsat 315 millioner kroner til at løfte indsatsen til at beskytte børn mod overgreb, lyder meldingen fra Dansk Socialrådgivrforening.
Men formand Bettina Post advarer i samme ombæring mod at tro, at vi dermed har set den sidste store sag om overgreb mod børn og unge.
– Pakken er et vigtigt signal at sende om, at dette skal gøres så godt som muligt og at indsatsen skal forbedres. Men vi kan ikke med penge og opmærksomhed ændre på, at det er svære familier at arbejde med, siger Bettina Post.
– Vi har at gøre med familier, som er dårligt fungerende, og hvor tabuer, hemmeligheder og løgne råder, og det vil være naivt at tro, at 315 millioner kroner løser problemer. Men det giver os et vigtigt holdepunkt til at opprioritere sagerne, siger hun.
Pakken skal blandt andet sikre, at mistrivsel og overgreb mod børn opdages og håndteres hurtigere. Blandt andet skal alle underretninger vurderes inden for 24 timer, og opfølgningen skal samtidig styrkes.
Bettina Post mener, at det er vigtigt, at der i fremtiden kommer øget fokus på præcision og omhyggelighed, når de enkelte sagen skal behandles.
Det vigtigste punkt, når overgreb mod børn skal undgås, ligger dog ikke gemt i pakken, men ude i de enkelte kommuner.
– Alt afhænger af den lokale vilje til at prioritere området. Hvad siger politikerne, vi skal gøre noget ved? Hvilke faresignaler skal vi reagere på? Skal vi billedligt talt se næseblod, før vi kan reagere, eller kan vi reagere på en faglig mistanke, det er det vigtigste.
– Det område har ikke fyldt så meget i det arbejde, som er ført frem til overgrebspakken. Altså hvor man tillader, at man lokalt lægger serviceniveauet. Jeg håber, at den fokus, der følger med pakken vil hjælpe på det også, siger Bettina Post.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu