Ny bydel til 2000 århusianere i Risskov

4. februar 2013 07:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ny bydel til 2000 århusianere i Risskov
Billede mangler

Formentlig bliver det allerede i løbet af efteråret, maskinerne begynder at grave ud til de første byggerier i det gamle erhvervsområde omkring Bryggervej, skriver stiften.dk

 

Her bliver der over de kommende år bygget 800-900 boliger – og et større erhvervsbyggeri i helt op til 11 etager mod Vejlby Ringvej.

Der er tidligere lavet en helhedsplan for hele området. Hen over sommeren bliver lokalplanen for det nye boligområde klar.

– Derefter er det sådan set bare med at komme i gang, siger Ole Byriel, direktør i ejendomsselskabet Domis.

Domis ejer en stor del af området.

Aarhus Kommune ejer det meste af resten – sporvejenes store, gamle garageanlæg og administrationsbygning.

Forventningen er, at forvandlingen af det gamle industriområde kommer til at gå stærkt.

– Mit bud er, at det er fuldt udbygget om fem-syv år, siger kommunens arealudviklingschef Bente Lykke Sørensen til Aarhus Stiftstidende.

Og hun mener, hun har noget at basere sin optimisme på:

– Det er et attraktivt område, der ligger meget centralt. Og så er der det specielle ved arealerne, at de ligger som den sidste ubebyggede plet i et ellers fuldt udbygget område, siger Bente Lykke Sørensen.

Ole Byriel regner med, at Domis går i gang på området i løbet af efteråret.

– Det er forholdsvis enkelt at gå til – og vi kan tage det i mindre bidder. Planen er, at vi starter med erhvervsbyggeri på Vejlby Ringvej længst ude mod Grenåvej. Der hvor den gamle Falckstation ligger, siger han og fortsætter:

– Lige nu er vi ved at analysere os frem til boligstørrelser og prisniveau i nybyggeriet. Vi fornemmer, at behovet er meget bredt, så det kommer til at spænde fra små ungdomsboliger til større familieboliger og seniorboliger i et plan.

Det store område, der engang var hvileplads for de gule bybusser, er i dag tomt og tavst og tjener vist ikke som meget andet end sidste hvilested for en flok af de gamle, grå og rundbuede buslæskure.

Det er her, kommunen snart begynder at sælge byggegrunde.

– Gennem 2012 har vi præsenteret arealet for interesserede investorer. Vores arealer er i det store og hele til boliger. Mit bud er, at vi udbyder arealet i bidder – i felter, hvor der kan bygges 2.000-4.000 etagekvadratmeter, siger Bente Lykke Sørensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu