Ny cykel-boss: Riis bør svare for sig

21. januar 2013 16:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ny cykel-boss: Riis bør svare for sig
Billede mangler

Danmarks Cykle Unions nyvalgte formand Niels Sørensen er på linje med sin forgænger. Bjarne Riis bør forsvare sig mod belastende dopinganklager.

 

Allerede mandag melder den nye formand så klart ud: Kampen mod doping i cykelsporten fortsætter for fuldt blus.

– I bund og grund er det desværre en nødvendig kamp. Jeg tror, at vi alle i cykelsporten gerne havde været foruden kampen, hvis det var sådan, at det var en dopingfri sport. Det må vi konstatere, at det ikke har været, og vi ønsker ikke snyd og bedrag, siger han.

Mens dopingdebatten internationalt set mest kredser om Lance Armstrongs dopingindrømmelse, så har debatten i herhjemme især omhandlet Tyler Hamiltons doping-anklager mod Team Saxo-Tinkoffs danske holdejer Bjarne Riis.

Og her er Niels Sørensen på linje med sin forgænger. Bjarne Riis bør stå frem og forsvare sig mod alle anklager om doping på sit cykelhold.

– Min holdning er, at det er så grove beskyldninger, der er mod Bjarne Riis fra blandt andre Tyler Hamilton, at vi hos DCU gerne så, at han svarede igen. Og kom med nogle fra svar på de beskyldninger, siger Niels Sørensen og fortsætter:

– Jeg synes, at vi i cykelsporten har et fælles ansvar for at komme doping til livs og få rettet op på vores image. Det skal alle kræfter arbejde målrettet for, og Bjarne Riis er en del af den cykelsport. Derfor synes jeg også, at han skal give svar på tiltale, når han bliver beskyldt for sådan nogle ting.

Beskyldningerne mod Bjarne Riis går blandt andet på, at Riis personligt skulle have sat Tyler Hamilton i forbindelse med den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes. 

De seneste dage er også cykelrytteren Michael Rasmussen blevet en central del af doping-møllen i Holland, hvor en avis hævder, at ‘Kyllingen’ var ‘topdopet’, da han kørte hos Rabobank.

– Lige såvel som med Bjarne Riis så håber jeg også, at Michael Rasmussen vil svare for sig, når han engang får muligheden for at gøre det. Og så håber jeg, at eksempelvis Lance Armstrong med tiden vil fortælle mere indgående om, hvordan det kunne lade sig gøre at undgå at blive taget for doping. For hvis man seriøst vil rette op på cykelsportens renomme, så er vi nødt til at vide, hvem der er bagmændene, siger Niels Sørensen. 

Den nye formand for DCU er foreløbig indsat på posten de næste to år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu